Dodik: Razlaz je najbolje rješenje

 

Dodik je u izjavi novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da se nada da će proračun institucija BiH za 2012. biti usvojen, ali kaže da, bez obzira na to, Središnje izborno povjerenstvo BiH ne bi trebalo uvjetovati raspisivanje izbora, jer je riječ o političkom zahtjevu, niti se baviti pitanjem proračuna institucija BiH, jer to nije njegova nadležnost.

 


 

“Postoji privremeno financiranje i realokacijom sredstava može se osigurati financiranje lokalnih izbora”, rekao je Dodik.

 

Entitetski predsjednik je, reagirajući na nedavne stavove bošnjačkih intelektualaca, kazao “da Bošnjacima nikada neće pripasti cijela BiH”.

 

“Mislim i dalje da je BiH neodrživa i da je za Bošnjake najbolje da se raziđemo. Onda bi oni mogli napraviti sebi neku zajednicu u kojoj bi mogli normalno živjeti, a mi da ih ne nerviramo. Mi bismo bili samo dobri susjedi. Mislim da bi to bila najbolja stvar”, rekao je Dodik ustvrdivši da su bošnjački zahtjevi “isključivo vezani za namjeru majorizacije Hrvata, nakon koje bi na red došli Srbi, pa bi Bošnjacima pripala cijela BiH”.

 

“Ja im moram poručiti da im nikada neće pripasti cijela BiH. Ono što pripada Republici Srpskoj je trajno naše, a oni mogu razmišljati što god hoće o tome. U tom pogledu, ostajemo privrženi Daytonskom sporazumu, ali ako me netko poziva da razmatram razne mogućnosti, onda mislim da je za Bošnjake najbolje da odustanu od BiH”,izjavio je Dodik.

 

U Bosni i Hercegovini i dalje su prisutne tendencije orijentirane prema

osporavanju njenog državno-pravnog i društveno-povijesnog kontinuiteta, uz otvoreno izražavanje animoziteta prema njenim institucijama u čemu prednjači predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji javni prostor gotovo svakodnevno kontaminira neodgovornim izjavama, a da pritom ne snosi nikakve posljedice.

 

Istaknuto je to jučer na tribini Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) na kojoj su o temi “Opasna politika Milorada Dodika prema Bosni i Hercegovini” govorili uvodničari profesori Fakulteta političkih znanosti Sveučiišta u Sarajevu prof. dr. Senadin Lavić i doc. dr. Suad Kurtčehajić.

 

PolitikaPortal.info

 

Komentari

komentara