„Dok nam stranac majko, tihu propast sprema“

cro-eu-sampanjacDraga braćo Hrvati, dragi prijatelji i građani susjedne nam Republike Hrvatske želim vam „od srca čestitati“ na današnjem danu i vašem ulasku u umjetnu zajednicu zemalja poznatu pod nazivom Europska Unija.

Piše: V.A.

Jučer je bio dan kad su se potrošili milijuni i milijuni kuna poreznih obveznika (čitaj građana) kako bi se napravile masovne manifestacije po cijeloj Hrvatskoj. Koncerti, derneci, dočeci „visokih uzvanika“ hrvatske je građane koštao 6 milijuna kuna.

Poruka je jasna „Pokažimo velikima kako dobru feštu pravimo, dočekajmo ih uz najbolje hrvatske specijalitete, uz najbolja hrvatska vina, uz šampanjac, uz zvuke ugodne glazbe…mah pokažimo im jednostavno da smo ravnopravni s njima“, a to što se brojne tvrtke gase, što je hrvatski čovjek doveden na rub opstanka i svake sekunde svog dana gleda na koji način će preživjeti, i na koji način će prehraniti sebe i svoju obitelj, e to je pak nešto drugo, ali bit će bolje od ponedjeljka kažu.

Draga politička elito bit će bolje od ponedjeljka, ali samo za vas i za uski krug ljudi oko vas, dolaze nove institucije, bit će mjesta za vas i za vaše najbliže, a to što hrvatski čovjek razmišlja kako otići do prodavaonice i kupiti kruh i mlijeko to nije bitno jer bit će bolje od ponedjeljka.

Bitno je da mi uz našu hrvatsku zastavu možemo spojiti i onu od 12 zvjezdica i tako pokazati svima koliko smo ravnopravni.

E „dragi hrvatski političari“ hrvatskom čovjeku je smetala jedna zvjezdica jer od nje smo par desetljeća bili maksimalno diskriminirani doći će dan kada ćemo i od ovih 12 jednako biti diskriminirani.

Povelja o ljudskim pravima nalaže da je osnovno ljudsko pravo pravo na život i ono je osnovni uvjet za ispunjavanje ostalih prava. Danas 1.7 hrvatska politička elita onima koji se svaki dan na tržnicama bore da zarade koju kunu uvodi fiskalizaciju.
Jadni ste vi jer upravo tim potezom uništavate njihovo osnovno ljudsko pravo.

„Je li ovo borba za slobodu i ravnopravnost hrvatskog naroda, je li ovo sloboda koja je godinama bila uvjetovana  od čelnika umjetne tvorevine, je li ovo ta sloboda za koju je hrvatski čovjek ginuo prije 20 godina“

Povijest se ponavlja,stranac opet odlučuje o sudbini hrvatskog naroda,a Hrvati vjerojatno još jednom postaju žrtvama loše politike.
Ovaj tekst ću završiti stihovima Antuna Gustava Matoša:

Domovino moja, tvoje sunce pada,
Ni umrijeti za te Hrvat snage nema,
Dok nam stranac majko, tihu propast sprema.

HSPF.info

Komentari

komentara