Održana 2. redovna sjednica Skupštine HSPF-a

Druga po redu redovna sjednica Skupštine Hrvatskog studentskog politološkog foruma,održana je u četvrtak u zgradi Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Nakon što su jednoglasno usvojeni zapisnici s 1. redovne sjednice te 6. Izborne Skupštine uslijedilo je razmatranje i usvajanje odluke o imenovanju predsjednika i potpredsjednika Skupštine. Na mjesto predsjednika Skupštine izabran je Damir Ivanković, a za njegova zamjenika Branimir Galić.

Na dnevni red,nakon izglasavanja došle su i dvije rasprave. Prva je bila na temu  „Rezultati Općih izbora 2014 – postizborno koaliranje”, koja je najviše vođena o hrvatskom pitanju,bošnjačkoj retorici na FTV-u, Draganu Čoviću te sporazumu DA-DF-Savez za promjene i sporazumu SDA-DF-HDZ BiH.

Ponajviše se članova pak uključilo u raspravu koja se razvijala u nekoliko smjerova,  te koja je uzela najviše vremena na sjednici, a  se ona vodila na temu „Vojislav Šešelj – poznata srpska bolest“. Članovi su aktivno i s različitim argumentima raspravljali o Šešelju,njegovim ratnohuškačkim izjavama,službenoj politici u Beogradu,  nacionalizmu te hrvatskoj vanjskoj politici. IMG_20141203_181237

Pred kraj sjednice potpredsjednica Jelena Čevra izvjestila je Skupštinu o imenovanju Tea Grančića na mjesto predstojnika Ureda za odnose s javnošću i glavnog i odgovornog urednika portala HSPF.info. Ali i kako će se održati razgovor s dekanom prof.dr. Zoranom Tomićem o planovima HSPF-a za ovu godinu. Najavljeno je i obilježavanje pete godišnjice Foruma,ali i to kako će se emisija POKAZ emitirat  na Kupreškom radiju, radiju Tomislavgrad te Hrvatskom radiju Herceg-Bosne.

Komentari

komentara