Izbor Hrvata nije po mjeri zapadnih sila

Novinaru  Milanu Ivkošiću operirali ozlijeđeno oko Odluka visokog predstavnika Inzka u BiH, koji je ukinuo odluku Središnjeg izbornog povjerenstva te zemlje kojom se zbog nezakonitosti poništava izbor predsjednika i dvojice potpredsjednika Federacije BiH – govori sve.

 

Piše: Milan Ivkošić/Večernji list

 


 

To jest, neće biti kako izglasuju birači i kako određuju Ustav i zakoni, nego kako nametne – sila. Ta su sila navodno Amerikanci, kojima navodno odgovara predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija jer je protivnik mudžahedina.Bila to istina ili ne, ostvaruju se predviđanja nekih hrvatskih političkih analitičara u BiH da bi se, nastavi li se pretvaranje Hrvata u nacionalnu manjinu, BiH mogla podijeliti na dvije države, srpsku i bošnjačku, koje bi bile ili samostalne ili labavo povezane u konfederaciji.
Bošnjaci su digli ruke od Republike Srpske te su se usredotočili na svoju potpunu prevlast u Federaciji. A ta prevlast znači inženjering u formiranju vlasti, koje se na razini države ostvaruje preko “hrvatskog” predstavnika u Predsjedništvu BiH što su ga izabrali Bošnjaci, a na razini Federacije preko malih, izdajničkih hrvatskih stranaka, Jurišićeva HSP-a i Lijanovićeve Narodne stranke – Radom za boljitak, premda su dva HDZ-a dobila 90 posto hrvatskih glasova. Sada je posve jasno da je dugogodišnja proizvodnja negativnih mitova o Tuđmanu i njegovoj “podjeli BiH”, o Herceg-Bosni i ulozi Hrvata u tzv. hrvatsko-bošnjačkom ratu bila uvod i priprema za “konačno rješenje”: potisnuti i svedeni na nekoliko općina, Hrvati u BiH kao politički narod moraju nestati, a podjelom BiH na srpski i muslimanski dio, na srpsku i bošnjačku državu, zadovoljavaju se apetiti onih moćnih država Zapada kojima Hrvati u BiH ne znače ništa kad su posrijedi njihovi geopolitički i geostrateški interesi u koje se ta podjela uklapa.
A Zagreb? A Banski dvori i Pantovčak? Jest, izdat će oni pokoje priopćenje, ali neće proći ni dva mjeseca, a i Josipović i Kosorica grlit će se s Lagumdžijom kao što se nakon slučaja Purde, Vesne Bosanac i drugih spremaju iznova grliti s Borisom Tadićem.

Komentari

komentara