Kraljević: Emisija ‘POKAZ’ je idealna prilika za praksu i usavršavanje mladih politologa

 

Prošlog tjedna je na radiovalovima radije Herceg Bosne s emitiranjem započela emisija ‘POKAZ – politolozi otvoreno komentiraju aktualna zbivanja’ koju uređuju i vode članovi udruge ‘Hrvatski studentski politološki forum (HSPF). Tim povodom kontaktirali smo Ivana Kraljevića, predsjednika skupštine HSPF-a koji nam je ukratko predstavio koncept te novopokrenute emisije.


 

 

Prvenstveni cilj pokretanja ove emisije, koju su sami kreirali i osmislili članovi, je želja da se rad i aktivnosti HSPF-a što više približe javnosti i sudu iste. Također, jedna ovakva emisija je idealna prilika za praksu i usavršavanje mladih politologa, jer za nešto takvo nemaju priliku na fakultetu. Mišljenja sam kako se pravi politolozi mogu izgraditi upravo radom i praksom koja im je omogućena jednim ovakvim projektom, kazao nam je Kraljević.

 

Osim razvijanja i unaprjeđenja svojih znanja s područja političkih znanosti, mladi politolozi će kroz svoje emisije analizirati i komentirati aktualne političke teme, te čuti stavove akademske zajednice o temama koje budi obrađivali.

 

Sve ono što smo do radili i objavljivali na našem internet portalu (hspf.info) kroz emisije ćemo prenijeti u eter. Prvenstveno ćemo slušati analize i komentare naših članova na aktualne političke i društvene teme, te nastojati uključiti i stavove akademske zajednice koja će dodati poseban štimung i kvalitetu našim emisijama, napomenuo je Kraljević.

 

Nakon prve emisije koja je emitirana u srijedu, 24. travnja, u kojoj je predstavljen rad i aktivnosti HSPF-a, te koja je poprimila zanimanje javnosti, članovi HSPF-a su spremni za novu emisiju koja će se emitirati svake srijede od 13.15 sati na radiju Herceg Bosne.

 

Kako naša nova emisija pada na sami praznik rada u glavnoj temi ćemo se posebno dotaknuti praznika rada u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Slušatelji će imati priliku čuti zanimljivosti o ovome prazniku, ali i anketu koju smo radili na tu temu. Osim toga, bit će riječi i komentara o uhićenju Živka Budimira i ostalih u novoj akciji SIPA-e, ali i o isprici srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića upućenoj građanima BiH. A, kako sam već napomenuo, ugostit ćemo i ljude iz akademske zajednice. To će ovoga puta biti sociolog Ivan Vukoja koji će također govoriti o prethodno navedenim temama, zaključio je Ivan Kraljević na kraju našeg razgovora.(Pogled.ba)


HSPF.info

 

Komentari

komentara