Nažalost, i ovo je Bosna i Hercegovina

Prostor BiH kroz povijest uvijek je bio crta razgraničenja između istoka i zapada, mjesto gdje su se dodirivale kulture i civilizacije. To je prostor gdje danas žive tri naroda koja propovijedaju tri religije i koja pričaju tri jezika. Sve to čini jednu šaroliku lepezu kultura, religija, naroda. Sve te naše razlike u teoriji su pogodne za turističku valorizaciju i razvoj zemlje.

Piše: Pero Nikić


 

Nažalost u praksi je sasvim suprotno. To je naš nedostatak i to je ono što nas čini Bosnom i Hercegovinom, ovakvom kakva ona zapravo jest…

BiH danas u svijetu predstavlja “karikaturu države”

-Mi smo država koja nema trinaest država, ali koja ima trinaest ustava, trinaest parlamenata, trinaest vlada. Pa ako je to već naša tragedija da imamo tako složenu, nefunkcionalnu i nadasve skupu administraciju, zar nije mogao biti neki drugi broj, zasto ne četrnaest, već baš trinaest?

Jednostavno, nismo rođeni pod sretnom zvijezdom pa je i naša sudbina u znaku nesretnog broja:

-Jedina smo država koja ima ime, a nema prezime (prefiks „republika“ je dat RS).
-BiH je “demokratska država”, ali bez demokracije i istinskih demokratskih načela za njezine konstitutivne narode, što se posebno manifestira kroz aktualnu političku krizu gdje se ne uvažava apsolutna izborna volja jednog naroda, najmalobrojnijeg naravno.

Država gdje se događaju neviđeni apsurdi, gdje je logično sve ono što nije logično. Tragedija je u tome što cijenu tih apsurda osjećaju građani BiH na svojoj „koži“, posebno Hrvati, koji se sustavno majoriziraju od određenih političkih elita. No, moramo priznati i to da za ovakav položaj Hrvata u BiH nisu krivi samo drugi, najveći su krivci oni koji se vole zvati „Hrvati“ , a interese hrvatskog naroda prodaju za nekoliko „fotelja“. Izdaja je „in“, jer izdaja je unosan posao! Pa tako danas Živko Budimir predstavlja Hrvate kao predsjednik FBiH, koji je dobio nepunih 2000 glasova. S toliko glasova se teško može postati i načelnik u većini općina u BiH, a kamo li predsjednik entiteta. Ali “Ante” može, jer ovo je BiH!

Dok je Željko Komšić član predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda, koji je dobio toliko glasova od svog naroda da se mogu prebrojiti na prste, možda čak i jedne ruke. Iz apsurda u apsurd!
Da nije žalosno bilo bi smiješno. Sve su to djelovanja upućena na štetu hrvatskog naroda, koja za cilj trebaju imati istrebljenje Hrvata sa ovih prostora.

I To je Bosna i Hercegovina?
-Ali ti „patrioti“ (kako vole sebe nazivati) koji vrše državni udar, nisu ni svjesni da ozbiljno ugrožavaju opstojnost BiH upravo majorizacijom Hrvata.

I kao sto reče veliki hrvatski pjesnik pok. Zlatko Tomičić:
„Hrvatska gujo na kamenu, tko u te dirne, past ce mrtav od otrova tvog!“

Hrvatski narod je bio uvijek složan kada je to trebalo, kada je bio ugrožen i kada mu je trebalo jedinstvo. Pa tako danas svaki Hrvat može biti ponosan što dva HDZ-a ( koji imaju 90% podrške hrvatskog izbornog tijela) nastupaju zajedno.

Čvrsto vjerujemo u to da će:
„SNAGA KOJOJ VJERUJEM izboriti da svaki Hrvat s ponosom može reći OVO JE NAšA ZEMLJA!“

Komentari

komentara