Pet minuta slave Živka Budimira koja je okončala sa lisicama na rukama!

 

Da li je Budimir samo prvi u nizu potencijalnih državnih mafijaša koji će napokon snositi odgovornost za nerad, pljačku i korupciju?… Mnogi ovih dana neće mirno spavati, a i ne trebaju… Predugo su mirno spavali, dok su ovu državu živu čerupali!

 

Piše: Omer Čevra/Depo.ba


 

 

Kada je prije dvije godine Živko Budimir zasjeo u predsjedničku fotelju Federacije, nije sigurno posumnjao da bi ga jučerašnja sudbina mogla ikada zadesiti. Otimajući mjesta HDZ-ovima, koji su tada osvojili cc 90% glasova hrvatskog naroda, na krilima euforičnog relativnog izbornog pobjednika koji pod utjecajem određene doze građanskog fundalmentalizma, majorizirajući hrvatski narod, nije prihvatio činjenično stanje višenacionalne konsocijacijske Bosne i Hercegovine, Žvko Budimir je postao najomraženija ličnost hrvatskom narodu.

 

Ironična je činjenica da je Budmir nedaleko od jučerašnjeg hapšenja, zloupotrijebivši instituciju Predsjednika Federacije za promociju privatnih političkih sijela, osnovao stranku pod nazivom „Stranka pravde i povjerenja“! Čovjek širokog srca i širokog džepa, u državi sa četiri miliona stanovnika,  pomilovao je u posljednjih 18 mjeseci čak preko 130 teško osuđenih kriminalaca. Da napravimo paralelu, predsjednik Obama je u državi od 300 miliona stanovnika, u prošloj godini pomilovao svega 23 osobe!

 

No, nije toliko važna činjenica da  je Budimir od svoje funkcije napravio privatni biznis, puneći svoje sefove parama ubojica i silovatelja koje je predsjednik  „pravde i povjerenja“ vratio na ulice BiH. Valjda je to činio da ulice postanu  sigurnije, pravednije, povjerljivije!

 

Važna je i najapsurdnija u svemu činjenica da je jedan potencijalni mafijaš, uz podršku marketinško-mesarskih prevaranata Lijanovića te njihovim glavnim pokroviteljom – Strankom demokratske akcije, već skoro godinu dana vršio pravno silovanje nad Federacijom BiH, blokirajući demokratske procese, odbijajući imenovanja sudija ustavnog suda, kako bi na taj način omogućio Zikinom jaranu, Amiru Zukiću i njegovoj SDA, da zlouptrebljavaju instituciju „bošnjačkog vitalnog nacionalnog intersa“ što duže,  kako bi, opet, ova trojka, koja nema podršku parlamentarne većine, mogla neometano nastaviti uzurpirati  izvršnu vlast te crpiti novac iz javnih poduzeća!

 

Dakle, jedan čovjek, koji nema podršku ni Hrvata, ni parlamentarne većine, ni potpredsjednika Federacije, ni međunarodne zajednice, ni OHR-a, niti ikoga osim partnera i prijatelja iz razvojne banke Lijanovića i SDA, doveo je Federaciju u najveću krizu od Daytona do danas!

 

Kada se uzme u obzir ozbiljnost i stabilnost posljednje akcije, medijska popraćenost na svjetskom nivou, bliska suradnja Ministarstva pravde i Europske unije, koja se u posljednje vrijeme žestoko intenzivirala, može se zaključiti da je Budimir samo prvi u nizu potencijalnih državnih mafijaša koji će napokon snositi odgovornost za nerad, pljačku i korupciju! Od njega se pravi dugočekani prvi primjer vladavine prava u BiH!

 

Mnogi ovih dana neće mirno spavati, a i ne trebaju…  Predugo su mirno spavali, dok su ovu državu živu čerupali! (Depo)

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara