Podijeljeni osjećaji

 

Eto, 17 godina Oluje. Ne znam zašto, osjećaji su čudni, prilično izmiješani. Na pozornici ništa novo, uloge su zamijenjene. Neke nove-stare face s demagoški prozirnim govorima, otužna, umorna, izmučena lica slušatelja, “ovi” u bijelim majicama u sporednim ulogama, možda “ovi” nisu zaslužili ni to.

 

Piše: Zoran Kolobara/HSPF.info


 

 

Zaslužni su za nešto što su izgovorila gospoda na govornicama, možda i nisu, možda se sloboda i sama stvorila, ne znam… Čast je ponos u srcima onih koji se bore!

 

Na pozornici ništa novo, opet. Generali? I oni su zaboravljeni, možda ni oni nisu zaslužni ni za što. Čast je ponos u srcima onih koji se bore! Al’ ovaj put 800njak kilometara dalje u hladnim zidinama…

 

Također, ignoriranje sudjelovanja i druge hrvatske vojske, s druge strane granice. Akcije na Dinari, Livanjskom Polju, Bosansko Grahovo, Drvar, Glamoč, možda nisu vrijedni spomena negdje ili nekom, ali su prilično zaslužni za stvaranje mira i zaustavljanje rata, te konačnog potpisivanja Daytona.

 

A Knin? Stoljetni hrvatski kraljevski grad, grad ponosa – neprepoznatljiv. Osobno uvjeren u to. Još jedan od gradova heroja koji je potpuno zaboravljen… Zapravo, nije, 363 dana je zaboravljen, uračunavši 1 dan priprema i 1 dan proslave.

 

Tu opet dolazimo do već spomenutih “otužnih, umornih i izmučenih”, do onih koji tu ostaju ta ostala 363 dana, pa se, eto, pojave i ta 2 dana, kompletirajući jednu godinu života u Kninu. Na kraju, ostaju Knin, zastava na tvrđavi koja se ne vijori ponosno kao nekada, i oni…

 

Zaposlenost je još jedna taboo tema, vjerojatno najvažnija, možda nekima i nije, možda su “neki” u odijelima zaključili u 2 dana provedena u tom gradu da je sve super.

 

Kako god, perspektivan grad. Mladi, školovani, ljudi s diplomama imaju pregršt izbora i prostora za napredak, tu se vidi i osjeti ta perspektiva. Pa ne može nitko reći da Konzum, Lidl i sl. razne firme nisu perspektivne.

 

Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

 

 

Napomena!

Stavovi izneseni u tekstu, izražavaju stavove pojedinca, a ne moraju biti nužno i stavovi Udruge.

 

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara