Proročanstva nadrealista

Prorekli su pad berlinskog zida, nemire u mirnoj Švedskoj, pa čak i studentske prosvjede inače mirnih studenata u nemirnoj Bosni i Hercegovini. Ne, ne radi se o vidovitom Milanu, ni vidovitoj Džemili i inim vidovnjacima kojima nas bombardiraju s televizijskih etera u kasnim noćnim satima. Riječ je o kultnim nadrealistima, ekipi emisije Televizije Sarajevo „Top lista nadrealista“, njima je za razliku od današnjih vidovnjaka koji ne mogu raditi svoj posao bez kristalnih kugli, graha i žlica trebao samo mikrofon, humor nisu izmišljali i stvarali jednostavno su bili stvoreni za takvu vrstu humora.

Piše: Marinko Šanje/HSPF.info

Gledajući iz današnje perspektive da su sve navedene događaje prikazali u vlastitim skečevima prije više od dvadeset godina, zapitamo se kako ih već neke specijalizirane tv kuće za nadnaravne pojave nisu kontaktirale i upitale u čemu je zapravo tajna.

Top lista nadrealista

Top listu nadrealista zamijenile su neke drugačije top liste, moderno vrijeme bavi se top listama popularnih i nepopularnih političara koji svoje proročke sposobnosti iskazuju jedino za vrijeme predizbornih kampanja, no za razliku od njih „nadrealisti“ su doživjeli ispunjene vlastitih proročanstava.

Generacijama današnjih studenata koji nisu bili u prilici gledati „Top listu nadrealista“ preko malih ekrana ostaje pomno analiziranje ostalih emisija preko interneta, zasigurno se u još nekoj emisiji, u još nekoj sceni krije skriveno proročanstvo koje samo čeka da se ostvari, bilo na teritoriju BiH, ili Europe.
Možda ne bi bilo zanimljivo da se otkrije, ali kako nas u ovoj zemlji malo što više može iznenaditi, ne budimo nestrpljivi, proročanstva se ne ostvaruju preko noći.

HSPF.info

Komentari

komentara