Reakcija na tekst: “Iz komunističkoga u nacionalistički totalitarizam” – Roaming totalitarizam

 

Čitajući kolumnu kolege Ćosića pod nazivom ”Iz komunističkoga u nacionalistički totalitarizam” prvo me iznenadiše ostali studenti politologije, pa tek onda on. Poštujem potpis ”student politologije” ali nakon svega napisanoga bilo bi fer prema ostalim studentima politologije napisati i kako je autor član i vršitelj funkcija u mladeži stranke koja je po njegovim riječima prenijela ideju HDZ-a iz 90-ih godina u 21. stoljeće, demokratsku ideju koja će izvesti hrvatski narod iz totalitarnog slijepila.


 

 

A kako je nastala devedesetka!? Nije li devedesetka nastala 2006. zbog odbijanja poslušnosti HDZBiH ”demokratskom HDZ-u Ive Sanadera”!? Nije li taj isti ”demokratski, crnofondaški HDZ Ive Sanadera” financirao nastanak te devedesetke!? U ”procesu stoljeća” u Hrvatskoj, nije li se nekoliko puta spomenuo novac iz crnih fondova koji je uplaćivan HDZ-u 1990!? HDZ u Bosni i Hercegovini, pa koji god on bio, treba zastupati interese Hrvata u BiH a ne biti filijala zagrebačkog HDZ-a koji u 90% slučajeva nije razumio potrebe Hrvata u BiH. Demokraciju s početka devedesetih, kada HDZ u Zagrebu gubi izbore za gradonačelnika ali svejedno ukida izborne rezultate nekoliko puta, Hrvati u BiH već imaju u SDP-u, HSP-u i sličnim strankama koje ne poštuju legalitet i legitimitet.

 

Ako je to demokracija s početka devedesetih onda sreća što taj HDZ s brojevima nije konstantno na vlasti. Nikakvo grabljenje glasova i demagoška priča ne bi pomogli HDZ-u BiH da nije bilo opozicionih stranaka koje su samo otvorile oči narodu. Demokratska devedesetka u kampanju 2010. godine ulazi s Jurišićevim HSP-om nakon što je HSP opljačkao Zapadnohercegovačku županiju za nekoliko desetina milijuna s nekom demokratskom strankom u koaliciji.

 

Ono na čemu HDZBiH bazira svoje izborne pobjede jest povjerenje Hrvata i organizacija. Za primjer ću uzeti samo organizaciju Mladeži u HDZ-u BiH kojoj druge hrvatske stranke ne mogu parirati niti u jednom segmentu. Da ne kažem kako nacionalne projekte, u kojima su mladeži dva HDZ-a zajednički sudjelovale, mladež te demokratske devedesetke nakon nekoliko dana odbija provoditi dok im se ne plate dnevnice. Neka druga Mladež je to uradila besplatno i pomogla braniteljskim udrugama u koordiniranju čitavog projekta. Kad već pričamo o totalitarizmu nije li sad već bivši predsjednik mladeži devedesetke proživljavao uvrede i doživio smjenu s lokalne funkcije zbog sastanka s vodstvom Mladeži HDZBiH kako bi potpisali sporazum o suradnji po načelima HNS-a BiH!? Da, taj isti bivši predsjednik mladeži devedesetke je ”pobjegao” nakon kontinuiranih napada od strane seniora, iako je htio samo ono što je devedesetka već uradila na ”seniorskom nivou”. To je pravi totalitarizam u roamingu, budući da je dugo godina trošio račun HDZ-a RH.

 

Možda portal HSPF-a nije pravo mjesto za ovakve kolumne i demantiranja, ali ovo pišem kako bi se ovakve stvari posljednji put objavile na ovom portalu. Nisam student politologije, ali politolozi bi se trebali baviti analiziranjem aktualnih političkih tema, a ne strančarenjem s potpisima studenta politologije.

 

Igor Bašić

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara