Tjedni pregled aktualnosti

aleksandar-vucic-vjekoslav-bevanda-foto-tanjug-1399977343-495691”U Bosnu i Hercegovinu došao sam kao prijatelj BiH koji poštuje Daytonski mirovni sporazum, BiH i Republiku Srpsku i kao čovjek koji želi graditi prijateljske odnose između ove dvije susjedne zemlje”, riječi su srbijanskog premijera Aleksandra Vučića nakon jučerašnje posjete našoj zemlji, i prve posjete jednoj državi nakon stupanja na premijersku dužnost. Izjave i retorika iz prošlosti ne može se  zaboraviti jer su ostale trajno zapisane zahvaljujući modernim tehnologijama, stoga je na svima nama da procijenimo koliko iskrenosti ima u ovakvim izjavama.

Piše: Marinko Šanje / HSPF.info

Simbol grada Sarajeva, simbol Bosne i Hercegovine nakon više od petnaest godine restauracije je ponovno na usluzi svim građanima, Gradska Vijećnica u Sarajevu zasjala je punim sjajem.

U prostorijama Federalnog ministarstva unutarnjih poslova svečano je otvoren Središnji matični registar Federacije BiH.

Za dva dana Središnje izborno povjerenstvo raspisuje izbore koji će se održati u listopadu ove godine, intervjui i izjave daju se na veliko, tako nam poručuju da će zaposliti na tisuće mladih, kao da bi trebali zaposliti umirovljenike, dobili smo još jednu stranku, Hrvatsku republikansku stranku na čelu sa Slavenom Ragužem, imamo demokrate sad i republikance, prava smo mala Amerika.

Biti predsjednikom države s ne velikim ovlastima u većini slučajeva donosi popularnost, kod nas se još ne znaju službeni kandidati osim Bakira Izetbegovića, kod naših susjeda vrlo slična situacija, dok je Ivo Josipović siguran kandidat, kod najjače oporbene stranke HDZ-a još se ništa ne zna, poručuju da imaju dva ili tri kandidata, Karamarko bi možda poželio da i oni imaju tročlano predsjedništvo pa da ih sve kandidira.

Predsjednik Europskog vijeća, Herman Van Rompuy, objavio je u utorak da će Moldavija potpisati sporazum o pridruživanju s EU u Bruxellesu 27. lipnja. Proruski separatisti na istoku Ukrajine, nakon nedjeljnog referenduma proglasili su nezavisnost te regije, a lideri proruskih snaga u Donjecku i Luganjsku donijeli su odluku o ujedinjenju u “Novu Rusiju” i nastavku zajedničke borbe za ostvarenje svojih zahtjeva.

Komentari

komentara