Tjedni pregled aktualnosti: Ministri otišli problemi ostali

140121020Riješen slučaj Sejdić-Finci, BiH na korak do statusa kandidata za EU, uskoro završetak izgradnje sportske dvorane u Mostaru, kad bi se vijesti od jučer ili bar većina njih obistinile možda bi i sličili na Švicarsku, no ovako svjetski dan šale je iza nas a danas kao i ostala 364 dana na Švicarsku ličimo jedino po kantonima.

Piše: Marinko Šanje/HSPF.info

Slijevali su se ministri vanjskih poslova proteklog tjedna u našu metropolu, od austrijskog, britanskog pa sve do šefice diplomacije susjedne RH, sastanak do sastanka, ministri otišli problemi ostali.

Ministri vanjskih poslova NATO-a u utorak su se složili da prekinu svaku praktičnu civilnu i vojnu suradnju s Rusijom.

Na  izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zastupnici su usvojili dopune Zakona o izvršavanju proračuna FBiH za 2014. godinu.  Zbog hitnosti donošenja ove dopune Zakon je u proceduru upućen po hitnom postupku, budući da je dopuna ovog zakona jedan od zahtjeva Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za nastavak stand-by aranžmana.

Zbog nagomilanog duga prema EP HZ HB Aluminiju ponovno blokirani računi, Nakon svih razgovora i postignutoga Sporazuma o otplati duga, Uprava JP Elektroprivreda HZHB je ponovno primorana aktivirati mjeru prisilne naplate dugovanja, blokiranjem računa Aluminija Mostar, stoji u priopćenju iz JP Elektroprivreda HZ HB.

Kličko odustao od kandidature za predsjednika Ukrajine cilj mu je biti gradonačelnik Kijeva, neslužbeno se doznaje kako je Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel privedena od strane Uskoka, tajnik HDZ-a Hrvatske Milijan Brkić ostao bez diplome, dokazano plagiranje diplomskog rada, slijede izbori u Vukovaru nakon neusvajanja proračuna.

Autonomna pokrajina Vojvodina više neće imati vladu i glavni grad nego izvršno vijeće i administrativni centar, ili sjedište pokrajinskih tijela, ovo su neka od rješenja koja nudi u utorak objavljeni nacrt temeljnog akta Vojvodine koja prema analitičarima predstavljaju korak ka ukidanju autonomije pokrajine.

Komentari

komentara