Tjedni pregled aktualnosti – od Ante do Ariela

aaaPočelo je počelo, prepucavanja, izjave, razni potezi, prebacivanje krivnje ne znači ništa drugo nego li da smo ušli u izbornu godinu. Tjedan iza nas obilježila su događanja u većem bh. entitetu kako mu volimo tepati gdje se krizi oko smjene ministra financija Federacije BiH ne vidi neko skoro rješenje. Na sjednici vlade Federacije kojoj je dijelom sudjelovao i predsjednik Budimir odbijen je zahtjev da sve naloge i isplate potpisuje zamjenik ministra. Premijer Nikšić uvjerava nas u pozitivno rješenje ove situacije nakon prisustva redovnoj sjednici Vijeća za implementaciju mira.

Piše: Marinko Šanje/HSPF.info

Bura oko HNS-a ne jenjava odnosno oko moguće reforme ovoga tijela, iako kad bi većini naših građana spomenuli HNS prvo bi pomislili na nogometni savez naših susjeda, eventualno i na stranku Vesne Pusić, no ovdje je riječ o krovnoj organizaciji stranaka s hrvatskim predznakom u BiH. Očekujemo konačni stav HDZ-a 1990 nakon sjednice Središnjeg odbora o načinu izlaska na predstojeće izbore.

Kada izostane socijalni dijalog neminovno je za očekivati socijalne nemire, prosvjeduju radnici mostarskog komunalnog poduzeća Komos kao i radnici Vitezita iz Viteza, nezadovoljstvo i među raznim sindikalnim središnjicama ne jenjava.

Poražavajuća činjenica nam govori da je u čak pet županija broj nezaposlenih veći od broja zaposlenih.

Aktualnosti iz regije i svijeta koje su obilježile protekli tjedan su svakako nastavak trakavice oko izručenja Josipa Perkovića Njemačkoj, kao i afera oko sukoba interesa Linićevog zamjenika Branka Šegona u vezi kredita s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak. Europski jackpot otišao u ruke nepoznatoj zagrepčanki, od 138 milijuna kuna, dvadeset će kao porez dati državi.

Na vječni počinak otišao jedan od prepoznatljivih lica izraelske politike, nakon osam godina kome napustio nas je bivši izraelski premijer Ariel Sharon. Egipćani na referendumu odlučuju o promjeni ustava i ponovnog normaliziranja stanja u državi.

HSPF.info

Komentari

komentara