Vila od vitalnog nacionalnog interesa

 

„Kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjeti ćete kako tek naši kradu. Svaki nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje – kako nas tada spasiti od nas samih?“ (Bruno Bušić)


 

 

Piše: Jozo Ćosić – HSPF


Bušićeva misao danas je aktualnija nego ikada prije. Stoljećima se hrvatski narod suočavao sa strancima koji su ga potkradali i domaćima koji su im se priklanjali. Ali, tada su i jedni i drugi imali jasnu etiketu, prvi su okupatori, a drugi su izdajnici.

 

Danas, stvari su itekako drugačije! Okupatori su se i dalje zadržali, ali njihove okupacije nismo niti svjesni, a izdajice su dobile novo ime. Danas se zovu borcima za ravnopravnost hrvatskoga naroda i zaštitnicima vitalnih nacionalnih interesa! Evidentno je da je Bušić, nažalost, bio upravu:“Kada se oslobodimo srpskoga ropstva i stvorimo državu, vidjeti ćete kako nas tek naši kradu“. E, sada bih netko mogao reći da BiH i nije država u kojoj su Hrvati ravnopravni. To je itekako točno, ali točno je i to da su „hrvatski sokolovi“ bili u vlasti države BiH od kada je i nje same,  pa se jasno da vidjeti na komu je dio krivnje.

 

Navalili su, dragi Bušiću, na nas kao ptice grabežljivice, nažalost, opet si upravu. Navalili su na nas, ali nitko o tome ne smije progovoriti, jer to su „naši“. Jednima su isprali mozak nacionalizmom, drugima su dali ne da ugodno žive, nego da pomalo životinjare, kako bih ih držali u poslušnosti. Jer, ako puno dadnu lako se poslušnik može oteti nadzoru, pokušati sagledati činjenice, a to nikako nije dobro za apsolutnoga vladara! Postoje i oni treći, oni malobrojni, koji se ne boje reći istinu, ali nemaju medijskoga prostora za nju.

 

Dragi Bušiću, bojim se da nas od nas samih ne može spasiti nitko osim gole koja će nas napasti te ćemo se morati ponovno ujediniti, ali i jasno prokazati one koji se bogate na tuđoj muci.

 

Do tada, laka ti hrvatska zemlja hrvatski mučeniče!

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara