Članovi HSPF-a na predavanju nizozemskog veleposlanika u Trebinju

EU Info centar BiH je danas u Trebinju organizirao predavanje za studente i predstavnike nevladinog sektora pod nazivom „Pitajte ambasadora“. U ulozi predavača se našao veleposlanik Kraljevine Nizozemske Nj. E. Reinout Caspar Vos, koji je naglasio da je glavni cilj njegovog dolaska upoznavanje mladih ljudi s ovog područja i razgovor s njima o prednostima i nedostacima EU.

„Reći ću im tri stvari. Prva je da je Nizozemska mala država kao i BiH, a posebno je za male države korisno biti član EU, zbog slobode kretanja i slobodne trgovine s većim zemljama. Druga stvar koju ću objasniti je da je EU donijela blagostanje. Jako je važno da imamo određena jasna pravila i otvorene granice zbog izvoza svojih proizvoda, a vaša zemlja ulaskom u EU može uživati u ovim prednostima. Treća stvar – EU nam je dala slobodu. To se posebno odnosi na slobodu kretanja, što nam daje mogućnost da živimo i radimo u bilo kojoj članici EU,“ rekao je Caspar Vos.

Posebno je istaknuo ERASMUS studijski program kao šansu za mlade da studiraju izvan granica svoje zemlje.

Na današnjem predavanju nizozemskog veleposlanika u Trebinju bili su i članovi Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“.

HSPF.info

Komentari

komentara