Damir Juka i Branimir Galić novi potpredsjednici HSPF-a

received_10206707035381099Nakon 8. redovne Izborne sjednice Skupštine Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) koja je održana 19. svibnja 2016. godine u Mostaru, a na kojoj je za predsjednika HSPF-a, po četvrti put izabran Josip Zelenika, a za tajnicu HSPF-a u novoj akademskoj godini Marija Bagarić, HSPF je nastavio s radom, pa je provedeno istraživanje javnog mnijenja pred lokalne izbore u Federaciji Bosne i Hercegovine, u suradnji s Institutom za društveno-politička istraživanja (IDPI), posjet glavnom gradu Republike Hrvatske, gdje su se članovi HSPF-a sastali s ministrom pravosuđa RH, Antom Šprljom, s kojim su razgovarali o teškom položaju Hrvata u BiH, te o postupku pred ICTY u Haagu protiv tzv. “šestorke”, kao i o mogućem teritorijalnom preustroju BiH. Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović primila je HSPF u Predsjedničkim dvorima, kojom prilikom joj je poklonjen ručno vezeni grb hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

 

Marija Bagarić, izabrana tajnica HSPF-a, zbog osobnih razloga podnijela je 25. srpnja neopozivu ostavku na to mjesto, te je zahvalila članovima i vodstvu HSPF-a na pruženoj prilici, koju nažalost neće moći bolje iskoristiti. Sukladno Statutu i drugim općim aktima, predsjednik HSPF-a imenovao je vršitelja dužnosti (v.d.) tajnika Tomislava Soldu, koji na dužnosti ostaje do izbora novog tajnika HSPF-a, u redovnoj izbornoj proceduri.

Damir Juka, prvi potpredsjednik HSPF-a

Damir Juka, prvi potpredsjednik HSPF-a

Branimir Galić, univ.bacc.pol., drugi potpredsjednik HSPF-a

Branimir Galić, univ.bacc.pol., drugi potpredsjednik HSPF-a

Predsjednik Zelenika imenovao je nove potpredsjednike HSPF-a za sljedeću akademsku godinu. Za prvog potpredsjednika imenovan je Damir Juka iz Mostara, student preddiplomskog studija politologije na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Drugi potpredsjednik HSPF-a, u sljedećoj akademskoj godini bit će Branimir Galić iz Širokog Brijega, dosadašnji potpredsjednik, prvostupnik politologije. U srpnju, za novog predstojnika Ureda predsjednika HSPF-a imenovan je Tomislav Zelenika. Također, za novog glasnogovornika HSPF-a imenovan je Ivan Crnjac.

Dužnosti pomoćnika za projektne prijedloge razriješen je David Naletilić, na vlastiti zahtjev, a iz članstva je jednoglasnom odlukom vodstva HSPF-a isključena Mirna Ševo, studentica preddiplomskog studija politologije na Filozofskom fakultetu u Mostaru, zbog nanošenja štete ugledu HSPF-a.

HSPF.info

Komentari

komentara