Delegacija HSPF-a na prijemu kod Josipovića

Mostarski studenti, točnije njih 35, nazočilo je prijemu kod Predsjednika RH Ive Josipovića. Predsjednik je na Pantovčaku primio u utorak izaslanstvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, uže članove Hrvatskog studentskog politološkog foruma, kao i ostale studente iz Mostara, kojima su se pridružili i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, te predsjednik Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata iz Zagreba.


Studenti su predsjednika Josipovića darovali prigodnim poklonima s motivima kršne Hercegovine. U razgovoru s predsjednikom mostarski studenti su izvijestili o dosadašnjim projektima, studentskim organizacijama (HSPF, IAESTE, AISEC…), ali i budućim planovima Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Tijekom susreta studenti su s predsjednikom Josipovićem razgovarali o nepovoljnim uvjetima studiranja, nedostatku smještaja za studente, političkoj situaciji u državi, suradnji s ostalim sveučilištima. Predsjednika je posebno zanimala suradnja studenata mostarskog Sveučilišta i Univerziteta Džemal Bijedić, te je bio posebno iznenađen i zaprepašten najavljenim dolaskom 1200 turskih studenta na Univerzitet Džemala Bijedića.

 

Komentari

komentara