Na Filozofskom fakultetu održana humanitarna akcija za Mariju Lučić

dekani_akcijaU četvrtak, 11. rujna 2014. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je humanitarna akcija s ciljem prikupljana sredstava kojima bi se olakšao život i svakodnevnica Marije Lučić, inače kćeri književnika i sveučilišnog profesora Antuna Lučića.

Svrha ovog susreta je prikupiti novac za obnovu dizala u zgradi u kojoj stanuje na 7. katu profesor Lučić i njegova nepokretna kćer. Za obnovu dizala je potrebno 7000 KM.

Inicijator ove humanitarne akcije, kojoj su se rado odazvali dekani, profesori i asistenti Sveučilišta u Mostaru, je profesor na Filozofskom fakultetu doc. dr. sc. Josip Grubeša.

„Zahvaljujem se dekanu Zoranu Tomiću bez kojeg ova humanitarna akcija ne bi uspjela, ali i gradonačelniku Ljubi Bešliću koji je podržao akciju i uključio se sa svojom donacijom“, kazao je doc. dr. sc. Josip Grubeša.

Doc. dr. Grubeša je naglasio kako Filozofski fakultet neće stati samo na ovoj akciji već će se potruditi da se ovakve ciljane akcije održe jednom godišnje kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Profesor Antun Lučić se zahvalio u ime svoje kćeri prisutnima.

HSPF.info

Komentari

komentara