Prof. dr. sc. Milan Vego odlazi u mirovinu

Prof. dr. sc. Milan Vego od današnjeg dana više nije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, odnosno odlazi u mirovinu. Profesor je dao ogroman doprinos mladom Studiju politologije koji tek ove godine slavi svoju jubilarnu 10. godišnjicu postojanja.

Naime, u nešto manje od 10 godina postojanja Studija politologije, prof. dr. sc. Milan Vego je 2 mandata odnosno 8 godina obnašao funkciju pročelnika na Studiju politologije u kojem je predavao na kolegijima: Uvod u političku znanost I, Uloga međunarodne zajednice u BiH, Osnove teorije vanjske politike s vanjskom politikom BiH, dok je na Studiju novinarstva predavao sljedeće kolegije: Radio I, II, III, Istraživačko novinarstvo, Moderatorstvo u elektroničkim medijima, Nastanak i razvoj medijskih kuća u BiH.

Doktorirao je na temu „Uloga međunarodne zajednice u izgradnji države BiH“ te je autor iznimno važne knjige „Međunarodna zajednica i Bosna i Hercegovina“ koja je obvezna literatura na kolegiju „Uloga međunarodne zajednice u BiH“ na preddiplomskom studiju politologije.

Nažalost, odlaskom prof. dr. sc. Milana Vege, ovaj kolegij se ukida. Stoga izražavamo naše veliko nezadovoljstvo tom odlukom budući da se radi o jako korisnom kolegiju za studente preddiplomskog studija politologije koji su pokazali interes za spomenuti kolegij, ali ga neće imati priliku slušati.

Poštovanom profesoru zahvaljujemo na njegovom doprinosu, te mu želimo sve najbolje u mirovini!

Komentari

komentara