Forumaši u posjeti hrvatskom Saboru i Milanu Bandiću (FOTO)

29. travnja 2010. godine studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sa odsjeka politologije, novinarstva i socijalnog rada, u pratnji profesora doc.dr. Mile Lasića su krenuli na put u Zagreb. Organizator i voditelj ovog putovanje je bio Marko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru uz pomoć još nekoliko kolega.

 


 

Većina studenata koji su sudjelovali u putovanju su članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma, cijelo Predsjedništvo, dio Nadzornog odbora i Vijeća, te velik broj članova Skupštine. Studenti su bili smješteni u Domu Stjepana Radića na Savi.

Prema utvrđenoj agendi studenti su posjetili Sabor Republike Hrvatske, gdje su imali priliku vidjeti Sabornicu. Bilo je predviđeno prisustvovanje sjednici Sabora ali budući da se taj dan održavalo glasovanje posjetiteljima je bilo zabranjeno biti u Sabornici. Za vrijeme posjeta Saboru studenti su imali priliku slušati predavanje o povijesti, procedurama, sastavu… Sabora Republike Hrvatske. U  pauzi pred glasovanje studentima su se obratili zastupnici gospodin  Ivan Bagarić i gospodin Dragan Vukić.

 

Nakon posjeta Saboru RH organiziran je prijem kod gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Ugodni razgovor sa gradonačalnikom rezultirao je ručkom na Bundeku pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Razgovaralo se i o posjeti Muzeja suvremene umjetnosti, Sljemena ali zbog iscrpljenosti studenata se odustalo od toga.

Navečer je organizran posjet Hrvatskom narodnom kazalištu gdje su studenti mogli pogledati predstavu ”Čaruga”.

Nakon cijelodnevnog kulturnog uzdizanja došlo je vrijeme za party. Studenti kao studenti prvo su započeli sa zabavom u sobama. Party se nastavio u tri obližnja kluba : ” Roko & Akademija ”, ” In Bar ” i ” Žabac ”. Iz pouzdanih izvora znamo da su neki od studenata ostali do ranih jutarnjih sati. Ujutro su se čule izreke kao : ” mi u dom sunce iza doma ”.

Svi se slažu da se ukupni dojam ne može opisati riječima. Uz sve to neizbježna je bila i zabava koja se održavala u autobusu kako na dolasku u Zagreb, tako i na odlasku iz Zagreba unatoč umoru i iscrpljenosti.

U ime svih studenta i u ime Hrvatskog studentskog politološkog foruma zahvaljujemo se organizatorima.

(HSPF)

Komentari

komentara