HSPF: Izabrano novo vodstvo, članovi žele još jači Forum

novo_vodstvo_HSPFZaključena je VII. Redovna Izborna sjednica Skupštine Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“, koja je održana 11. studenog u amfiteatru Gabrijel Jurkić na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Na sjednici, s povijesnim odazivom od 38 redovnih članova, izabrano je novo vodstvo za akademsku 2015./16. godinu.

Za predsjednika Udruge, po treći put izabran je Josip Zelenika, prvostupnik politologije i student diplomskog studija Unutarnja politika i lokalna samouprava na Filozofskom fakultetu.

„U trećem mandatu nastavit ću u HSPF-u ono što sam počeo 2013. godine. Jedinstvo članstva o uspostavljanju trećeg stupa identiteta Hrvata u BiH mi je vrlo bitno, a to je Fakultet političkih znanosti u Mostaru te smatram da mi kao studenti trebamo biti jači promotori i inicijatori javne rasprave o istom. Emisiju „Res Publica“ prenosit će šest radio postaja, što je svakako zahtjevan posao za one koji tu emisiju pripremaju, trudit ćemo se da naš glas dospije do svih mladih. Naš posao se ne svodi na sebeljublje, ali ni na uspoređivanje HSPF-a s drugim organizacijama, jer naše poslanje je posve bitno za Hrvate u BiH, primarno za mlade. Učinit ću sve kako bih HSPF učinio još prepoznatljivijim u javnosti iako smo odavno iskoračili iz mase jednoličnih organizacija. Ono što je očito svima nama – članovi žele još jači Forum,“ poručio je predsjednik Zelenika.

Prvi potpredsjednik Udruge u novoj akademskoj godini je Branimir Galić, prvostupnik politologije i student diplomskog studija Međunarodna politika i diplomacija na Filozofskom fakultetu. „Zahvaljujem se svim članovima koji su izašli na izbore te tako pokazali koliko im Forum uistinu znači. Nastojat ćemo opravdati ukazano povjerenje te ćemo našim zadaćama pristupati savjesno i odgovorno,“ istaknuo je prvi potpredsjednik Galić.

Za drugog potpredsjednika Udruge izabran je Ivan Crnjac, prvostupnik politologije i student diplomskog studija Unutarnja politika i lokalna samouprava na Filozofskom fakultetu. „Drago mi je da je HSPF još jednom pokazao svoju snagu, demokratičnost i pluralizam mišljenja. Zahvalni smo na povjerenju i svjesni odgovornosti koja će se manifestirati kroz naš rad,“ rekao je drugi potpredsjednik Crnjac.

Novoizabrana tajnica Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“ je Nikolina Šimović, prvostupnica politologije i studentica diplomskog studija Međunarodna politika i diplomacija na Filozofskom fakultetu.

Za istaknuti je da je HSPF organizacija koja postoji od 2009. godine te okuplja studente raznih studija Sveučilišta u Mostaru koji su spremni kritički promišljati o političkom i sazrijevati uz druge s različitim mišljenjima. HSPF je jedina studentska organizacija u Bosni i Hercegovini s hrvatskim predznakom.

Ured za odnose s javnošću HSPF-a

Komentari

komentara