HSPF – jedina studentska organizacija s hrvatskim predznakom u BiH

hspf_prvitvKristina Čavara, za Prvi.tv snimila je video-prilog o Hrvatskom studentskom politološkom forumu (HSPF). Za Prvi.tv govorili su Marin Čuljak, predstavnik Studentskog zbora, Josip Zelenika, Branimir Galić, Virna Zovko, članovi vodstva Udruge te Damir Ivanković, predsjednik Skupštine HSPF-a. Tonni Begović je govorio o iskustvima članova HSPF-a.

“Hrvatski studentski politološki forum najstarija je udruga na Filozofskom fakultetu, a mogu reći u skladu s projektima koje organiziraju već dugi niz godina da su jedna od najaktivnijih udruga – ne samo na Filozofskom fakultetu nego i na Sveučilištu u Mostaru,” rekao je Marin Čuljak, predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta.

“Naša organizacija je u stvari jedina studentska organizacija u BiH koja ima hrvatski predznak i toga se ne stidimo i ne bojimo dok god mislimo da naša Udruga može postići više s tim predznakom “hrvatski” u državi u kojoj se sve hrvatsko sve više zatire,” istaknuo je Josip Zelenika, predsjednik HSPF-a.

“U nešto više od godinu dana svog članstva, shvatila sam da je svakom studentu politologije, ali i ostalih studijskih grupa koji su povezani s političkim djelovanjem, potreban HSPF,” rekla je Virna Zovko, potpredsjednica HSPF-a.

“Kada bih govorio o najznačajnijim projektima naše Udruge, to je svakako Simulirani parlament, gdje okupljamo studente s Univerziteta u Sarajevu i Banja Luci, uz naše kolege sa Sveučilišta u Mostaru, te tako pridonosimo suradnji naših udruga,” ističe Branimir Galić, potpredsjednik HSPF-a.

“Na sjednicama Skupštine, pored tih tehničkih tema kao što su npr. naši razni projekti, studenti raspravljaju o aktualnim političkim pitanjima i tu dolaze do izražaja retoričke sposobnosti naših članova,” kazao je Damir Ivanković, predsjednik Skupštine HSPF-a.

“Sudjelovao sam u mnogobrojnim projektima Udruge, kao i u nekim stručnim putovanjima koje smo organizirali. Mislim da se Hrvatski studentski politološki forum, svojim dosadašnjim djelovanjem, etablirao među studentskim udrugama kao jedna kvalitetna studentska udruga koja ne samo da se bavi temama iz domene politologije nego i mnogim drugim aktualnim društvenim pitanjima, koja nisu nužno u domeni politologije,” rekao je Tonni Begović, redovni član HSPF-a.

HSPF.info

Komentari

komentara