HSPF: Lasić, Dr. Maja Lasić, jer vrijednosti pobjeđuju

maja-lasicDr. Maja Lasić, rođena Mostarka, kćer prof. dr. Mile Lasića, uglednog profesora europskih integracija na Sveučilištu u Mostaru i počasnog člana Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), u personaliziranoj kampanji, uvjerljivo je pobijedila u izbornoj utrci za mjesto u parlamentu njemačke savezne zemlje Berlin s osvojenih 31,5% glasova u berlinskom kvartu Wedding.

U vremenu kada se naglašava otklon od migrantske politike koju na saveznoj razini provode CDU i SPD, te se javlja „prijetnja“ od tzv. protestne stranke Alternativa za Njemačku (AfD), dr. Maja Lasić je upravo na vrijednostima zajedništva, solidarnosti i prihvaćanja drugosti osvojila mjesto u parlamentu za Socijaldemokratsku stranku (SPD). Ove vrijednosti su na tragu riječi i prof. dr. Mile Lasića, kada je u pitanju migrantska politika.

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) iskreno čestita Dr. Maji Lasić, na postignutom rezultatu, kao i prof. dr. Mili Lasiću, koji je vjerovao u ispravnost vrijednosti koje gaje – očito su ih sugrađani u Berlinu na jednak način shvatili. Na zadovoljstvo svih treba biti činjenica da je u parlamentu savezne zemlje Berlin mlada doktorica biologije, koja vuče korijene iz Hercegovine, što trebamo smatrati prednošću kao i primjerom kako se znanjem i pravim vrijednostima može uspješno baviti politikom.

Potičemo Dr. Maju Lasić, da u svom daljnjem djelovanju ohrabruje nejednake, senzibilizira one bez empatije, te pokaže da su ljudske vrijednosti jedan od rijetkih fenomena današnjice koji istinski treba zadržati.

Udruga “Hrvatski studentski politološki forum” – službeni stav

Komentari

komentara