HSPF na dvodnevnom putovanju u Banja Luci

vlada

Članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) vratili su se s dvodnevnog organiziranog putovanja u Banja Luku. Osnovna svrha ovog putovanja je upoznovanje s najvažnijim institucijama u Republici Srpskoj te poboljšanje kontakta s banjalučkim studentima i politolozima.

 Delegacija HSPF-a je posjetila najvažnije institucije u Republici Srpskoj te osim njih i Fakultet političkih nauka, nevladinu organizaciju Perpetuum Mobile te banjalučku biskupiju.

Prvog dana putovanja HSPF je posjetio Palatu predsjednika, gdje nas je ugostio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Njegov glavni tajnik je pak održao svojevrsno predavanje o tome kako ta institucija funkcionira te ostavio prostora za pitanja naših članova. Nakon prijema kod predsjednika, delegacija se uputila u zgradu Vlade RS, gdje smo saznali sve najvažnije o toj instituciji te odradili gotovo jednosatni obilazak po najvažnijim prostorijama zgrade Vlade.

Prvi dan putovanja okončan je posjetom i predavanjem na Fakultetu političkih nauka te prijemom u nevladinoj i neprofitnoj organizaciji Perpetuum Mobile, koja nam je u jednosatnom izlaganju objasnila metode i načela svoga rada.

Putovanje je završeno posjetom banjalučkoj biskupiji, gdje nas je primio pomoćni biskup banjalučki mons. dr. Marko Semren, koji je imao strpljenje za naša mnogobrojna pitanja, pružajući na njih iscrpne odgovore.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija s putovanja.

 10013507_691066667624333_1754098119_n

preds

preds2

preds3

faxbl

faxbl2

perpetuummobile

 

blbisk

HSPF.info

Komentari

komentara