HSPF svečanom sjednicom proslavio peti rođendan

svecana_sjednicaNa Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u srijedu svečano je obilježena peta obljetnica postojanja i djelovanja Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF).

HSPF već petu godinu za redom svojim djelovanjem pokušava studentima približiti političke procese i uputiti ih u politološki način razmišljanja i istraživanja.

U svrhu toga organizirane su različite tribine, okrugli stolovi, provedena su različita istraživanja, napisani su različiti radovi i kolumne, organiziran je simulirani parlament, te različita edukativna putovanja.

Prisutni su imali priliku čuti što o proteklih pet godina misle sami osnivači, bivši predsjednici, te osobe iz javnog i akademskog života s kojima su sudionici foruma surađivali.

Profesor dr.sc. Mile Lasić je svim članovima HSPF poželio da nadiđu sve dječje bolesti, da sa svoje strane doprinesu onoliko koliko moraju i mogu i da Studij politologije u Mostaru bude jedan od boljih studija politologije u zemlji.

Predstavljeni su rezultati istraživanja provedenog na Sveučilištu u Mostaru na temu “Mladi u politici-uloga i zastupljenost”, kojima su se pokušali dobiti odgovori na pitanja koji su motivi zbog kojih se mladi odlučuju za političko djelovanje, djeluju li mladi u politici inovativno ili po uzoru na postojeće političke elite, te podatak koliko mladih želi ostati nakon studija u BiH, koliko otići.

Na samom kraju svečane sjednice, predsjednik HSPF-a Josip Zelenika, proglasio je prof.dr. Milu Lasića počasnim članom Hrvatskog studentskog politološkog foruma i zahvalio mu na bezuvjetnoj podršci HSPF-u u proteklih pet godina.

HSPF.info

Komentari

komentara