Izaslanstvo HSPF-a nazočilo otvorenju nove zgrade FPN u Banjaluci i sudjelovalo na sastanku s kolegama iz regije

Studenti sa fakulteta političkih znanosti iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine održali su jučer sastanak u novootvorenom objektu Fakulteta političkih nauka u Banjaluci. Glavna tema sastanka bila je potencijalna regionalna suradnja i mogućnost zajedničkog konkuriranja za europske fondove za obrazovanje.

Nakon što su nazočili svečanom otvaranju novog objekta Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, predstavnici studentskih organizacija i zborova iz Zagreba, Mostara, Sarajeva, Beograda i domaćina Banjaluke održali su sastanak na kojem su razgovarali o problemima na matičnim univerzitetima/sveučilištima, nedaćama pri provođenju bolonjskog procesa, kao i o aktualnim studentskim pitanjima.

Također, dogovoreno je da se formira zajednička skupina koja će biti zadužena za komunikaciju između studentskih predstavničkih tijela i koja će biti zadužena za kreiranje prijedloga zajedničkih projekata.

Nikola Kodžoman, tajnik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, izjavio je da je ugodno iznenađen prijmom u Banjaluci, kao i novim objektom najmlađeg banjalučkog fakulteta, te izrazio nadu da će se suradnja nastaviti i u sljedećem razdoblju.

Pored domaćina, Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka iz Banjaluke, sastanku su nazočili i Irena Mrnjavac, predsjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), te Marko Subašić, Ivana Leko i Ana Šimović, predstavnici spomenute organizacije iz Mostara. Sarajevski Fakultet političkih nauka predstavljale su Almedina Selimović i Ena Čolpa, iz Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka (SPONA), dok su gosti iz Beograda bili Nikola Adrović iz Timske inicijative mladih i Marko Mećanin predstavnik Europskog studentskog foruma.

Nakon formalnog dijela sastanka, studenti su nastavili i neformalno druženje na koktelu koji je bio organiziran povodom otvaranje nove zgrade, te razgledali banjalučki studentski kampus i upoznali se sa znamenitostima Banjaluke.

Izvor: eTrafika.net

Komentari

komentara