Mostarski studenti sudjelovali na Školi Euroatlantizma u Baru u Crnoj Gori

 

U organizaciji Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica (UDG) iz Podgorice i Općine Bar u primorskom gradu Baru u Crnoj Gori od 07. do 11. studenog 2011. godine održana je treća po redu Škola euroatlantizma.


 

 

Škola i predavanja održavali su se u hotelu „Princess“, a istu je svečano otvorio dekan Humanističkih studija prof. dr. Đorđe Borozan, koji je svim studentima zaželio dobro druženje, ugodan boravak, a prije svega uspješan rad. Pozdravne govore uputili su i Boris Mijović, tajnik Tajništva za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Bar te prof. dr. Radovan Vukadinović, osnivač i direktor Škole euroatlantizma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kao i prethodnih, i ove godine školu su pohađali i studenti iz Mostara, točnije četvero studenata studija Politologije s Filozofskog fakulteta. Osim njih sudjelovale su i njihove kolege iz Podgorice, Beograda, Tirane i Skopja. Tema ovogodišnje škole bila je „Globalizacija i NATO“, a studenti su imali priliku pratiti predavanja eminentnih domaćih i stranih profesora iz oblasti međunarodnih odnosa i euroatlantskih integracija. Tako su studentima predavanja držali prof. dr. Radovan Vukadinović, doc. dr. Olivera Injac, dr. Sharyl Cross, prof. dr. Nikola Samardžić, prof. dr. Lidija Čehulić Vukadinović, mr. Nikoleta Tomović, prof. dr. Dragan K. Vukčević, prof. dr. Radule Knežević, doc. dr. Mile Lasić i prof. dr. Andreja Savić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijekom Škole sudionici iste imali su priliku posjetiti i pogledati ljepote Skadarskog jezera na kojem su proveli cijelo jedno poslijepodne u druženju i razmjenjivanju iskustava sa svojim kolegama. No, kako svemu lijepom dođe kraj takav je slučaj i ovdje bio neizostavan. Nakon četverodnevne Škole, predavanja, druženja, smijeha i s poboljšanim znanjima iz oblasti euroatlantizma završena je i treća sesija Škole Euroatlantizma.

 

 

Škola je svečano zatvorena u petak dodjelom diploma i knjiga svim sudionicima ovogodišnje Škole. Na kraju svega direktor Škole prof. dr. Radovan Vukadinović je istaknuo značaj upoznavanja sa euroatlantskim integracijama te je zaželio svim sudionicima mnogo sreće u njihovoj budućoj naobrazbi. Zaključujući po dojmovima svih prisutnih iza studenata je jedno veliko i lijepo iskustvo kojim su mogli steći nove prijatelje, ali i nova znanja. I sigurno je da je ovakvih i sličnih projekata potrebno što više, a posebice u Mostaru.(pogled.ba)

 

hspf.info

 

Komentari

komentara