Najava: Simulirani parlament 2014.

studenti-parlament-0317-5Simulirani parlament 2014., koji je prvotno zakazan za početak travnja održati će se u srijedu i četvrtak, 21. i 22. svibnja 2014. godine. Svečano otvaranje Simuliranog parlamenta zakazano je za srijedu 21. svibnja 2014. godine u 18 sati u Amfiteatru Antun Branko Šimić Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

55 studenata raspravljati će o “Zakonu o abortusu”, a isti su raspoređeni u pet frakcija: ljevica, desnica, centar, radikalna desnica i ekstremna ljevica. Centar će predstavljati članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), dok su zbog otkazivanja članova Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci, članovi HSPF-a  bili primorani imenovati još deset zastupnika da predstavljaju ljevicu, kako ne bi došlo do novog otkazivanja. Banjalučka je strana, dakako, imala opravdan razlog da izostane s ovogodišnje simulacije, budući da sudjeluju u akcijama pomoći područjima pogođenim poplavama u Republici Srpskoj.

Osim HSPF-a, na Simuliranom parlamentu 2014. sudjelovati će i Studentska organizacija SPONA iz Sarajeva, koja je potvrdila svoje zastupnike, organizacija ELSA Mostar (studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru) te studenti komunikologije s Univerziteta Džemal Bjedić u Mostaru.

Predsjedavajući Simuliranog parlamenta je predsjednik HSPF-a Josip Zelenika, dok je predsjednik vlade Marin Čuljak, predstojnik HSPF-ovog Ureda za odnose s javnošću. Predsjednici klubova zastupnika su:
Ivan Kraljević (centar)

Ilija Snigo Zorić (ljevica)

Samir Arnautović (desnica)

Sanja Manjgo (radikalna desnica)

Ana-Maria Paponja (ekstremna ljevica)

Rasprava na Simuliranom parlamentu kreće u četvrtak 22. svibnja u 12 sati.

 

HSPF.info

Komentari

komentara