Najava: Simulirani parlament 2015.

indeksirajU petak, 15. svibnja, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će otvoreno treće izdanje Simuliranog parlamenta u organizaciji Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF).

Na svečanom otvaranju zakazanom u 18 sati, bit će upriličeni pozdravni govori, a cjelokupan program Simuliranog parlamenta održat će se u subotu, 16. svibnja, u Amfiteatru Sokrat na Filozofskom fakultetu.

Uvodno predavanje u subotu u 11 sati na temu “Spašavanje vojnika Ryana“ održat će dr.sc. Mile Lasić, izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta.

U 12 sati počinje službeni dio Simuliranog parlamenta na kojem su ove godine gosti studenti Fakulteta političkih nauka Sarajevo (SPONA) – ekstremna ljevica, studenti Fakulteta političkih nauka Banja Luka – radikalna desnica, studenti Univerziteta Džemal Bijedić – ljevica, studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (ELSA) – desnica. Predlagatelje zakona predstavljat će članovi HSPF-a.

Tema o kojoj će raspravljati 55 studenata-zastupnika je Obiteljski zakon – posvajanje.

Partneri ovogodišnjeg projekta Simuliranog parlamenta su: Filozofskom fakultet Sveučilišta u Mostaru, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a sponzori: Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, Zvečevo Lasta, Džajić Commerce, Red Bull, Suncokret, Fram Ziral, i Leda.

HSPF.info

Komentari

komentara