Najava: “Simulirani parlament 2016”

zakonU petak, 20. svibnja 2016.g., u amfiteatru 13 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će otvoreno četvrto izdanje Simuliranog parlamenta u organizaciji Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF).

Na svečanom otvaranju zakazanom u 15 sati, bit će upriličeni pozdravni govori, a cjelokupan program Simuliranog parlamenta održat će se u subotu, 21. svibnja, u Amfiteatru Sokrat na Filozofskom fakultetu.

U petak, 20. svibnja, u 16 sati, predviđeno je predavanje mr.sc. Janje Milinković na temu “Ravnopravnost spolova kao nužni dio razvoja političke kulture”, a u 17 sati zakazano je predavanje prof.dr. Mile Lasića na temu “Institucionalno jačanje rodne ravnopravnosti u kontekstu europskih integracija”.

U subotu, u 12 sati počinje službeni dio Simuliranog parlamenta na kojem su ove godine gosti studenti Fakulteta političkih nauka Sarajevo (SPONA) – desnica, studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (Debatni klub) – ekstremna ljevica, te članovi HSPF-a, kao studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, ljevica i radikalna desnica. Predlagateljica zakona je Nikolina Šimović.

Tema o kojoj će raspravljati 35 studenata-zastupnika je Zakon o ravnopravnosti spolova.

Partneri ovogodišnjeg projekta Simuliranog parlamenta su: Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a sponzori: Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, Visoka škola “Logos Centar”, Džajić Commerce, Red Bull, Suncokret, Fram Ziral, i Leda.

HSPF.info

Komentari

komentara