NAJAVLJUJEMO: Okrugli stol HSPF-a: „Rješenje hrvatskog pitanja u BiH – Teorija i praksa“

 

U petak 13. siječnja 2012. godine s početkom u 13 sati, u Galeriji Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, održati će se okrugli stol Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“ pod nazivom „Rješenje Hrvatskog pitanja u BiH –  Teorija i praksa“.


 

 

Na okruglom stolu će se govoriti o mogućim rješenjima hrvatskog, pa i svakog drugog nacionalnog pitanja u BiH, te o uzrocima neravnopravnog položaja hrvatskog naroda u BiH, s obzirom da za to postoji opći konsenzus. Okrugli stol se sastoji od dva dijela, u prvom bi naši gosti imali svoja izlaganja, a u drugom bi uslijedila rasprava, odnosno pitanja iz publike.

 

Od gostiju izlagača svoj dolazak su potvrdili:

 

Prof.dr.sc. Ugo Vlaisavljević – Sveučilišni profesor i politički analitičar iz Sarajeva, profesor je ontologije na sarajevskom Filozofskom fakultetu i prevoditelj s njemačkog i francuskog jezika, autor je knjige “Rat kao najveći kulturni događaj”, a preveo je i napisao niz drugih djela.

–  Doc.dr.sc. Dražen Pehar – Docent u oblastima: filozofija prava, politologija i sociologija, doktorirao u Londonu 2006. iz politike i međunarodnih odnosa. Autor je knjige Diplomatic ambiguity (na engleskom jeziku), kao i knjige o Aliji Izetbegoviću i ratu u BiH (dvojezično izdanje). Autor je mnogih ogleda objavljenih kod nas i u inozemstvu.

Ivan Anđelić – Ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta (HLI), iz Mostara

Milan Šutalo –  Urednik i kolumnist bosanskohercegovačkog portala Dnevnik.ba

Marin Topić – Akademski slikar i arhitekt iz Mostara, komentator društvenih zbivanja

Tvrtko Milović – Novinar i kolumnist portala Poskok.info, iz Kiseljaka

 

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovaj događaj i pridonesete njegovoj kvaliteti, rasprava je otvorena i svi su dobrodošli.

 

http://www.youtube.com/watch?v=bjKf-YWti6Q

 

Ured za informiranje Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“

 

hspf.info

 

Komentari

komentara