Od sada i vizualna „Res publica“

novi logoEmisija „ Res publica“ kreće sa svojom vizualizacijom u realizaciji Hrvatske televizije Oscar C iz Mostara. Emisija će biti emitirana svake srijede s početkom u 20 sati.

„Res publica“ je emisija koju uređuju i vode članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma. S radijskim emitiranjem krenula je u siječnju uz nekoliko estetskih i sadržajnih izmjena u odnosu na raniju verziju POKAZ. Uz stalni pregled unutarnje i vanjske politike, cilj emisije je promicanje politološkog načina razmišljanja, upoznavanje s filozofsko-političkim teoretičarima te komentiranje aktualnih događaja.

„Res publicu“ emitira Radio Herceg-Bosne, Radio Kupres, Radio Posušje i Radio Oscar C. Također, svaku emisiju možete poslušati i na portalu Hrvatskog studentskog politološkog foruma.

Glavna urednica Jelena Čevra ističe: „Temeljna ideja je bila približiti djelovanje HSPF-a široj javnosti te promovirati politološko mišljenje, predočiti slušateljima da politologija i politika nisu sinonimi nego da postoji značajna razlika između dva termina.“

Članovi HSPF-a bez kojih emisija ne bi bila to što jest su Ivan Crnjac, Ina Mašić, Petar Ćavar, Irena Pinjušić, Josipa Kovač, Ines Pušić, Ana Krešo, Toni Begović itd., naglasila je Čevra.

Jelena Perković, zamjenica urednice ističe: „Emisija će se emitirati do kraja šestog mjeseca. Kolegica Čevra i ja tada završavamo studij, s obzirom da ima puno mlađih članova koji nam pomažu u radu nadamo se da će oni nastaviti od iduće akademske godine tamo gdje smo mi stali.“

hspf.info

Komentari

komentara