Održan drugi radni sastanak studentskih udruga

udruge_svemoU četvrtak, 26.ožujka u prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je održan drugi po redu sastanak studentskih organizacija koje aktivno djeluju pri Sveučilištu u Mostaru. Sastankom je moderirao Josip Zelenika, koordinator Studentskog zbora za suradnju sa studentskim organizacijama. Na sastanku su bili predstavnici sljedećih organizacija – IACES, BOHEMSA, USF SOPHOS, EGEA Mostar, KSP Filip Lastrić, USSR ZAMFIS, IAESTE, FSEF, HSSA, ELSA Mostar i HSPF. Uz predstavnike organizacija, prisutni su bili i predstavnici studentskih glasila – SEF i MERITUM, te urednice studentskog portala-„treci.ba“. U ime domaćina, predstavnike studentskih organizacija pozdravio je Marin Čuljak, predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta.

U sklopu radnog dijela, dogovoren je datum Sajma studentskih organizacija, 5. svibnja u okviru Dana Studentskog zbora na platou prostora u kampusu. Na sastanku se razgovaralo o najčešćim problemima studentskih organizacija, i eventulnoj suradnji između samih udruga. Većina studentskih projekata je planirana za kraj travnja i mjesec svibanj, te su se organizacije složile da se u duhu partnerstva i koordinacije sastanci predstavnika studentskih organizacija u budućnosti održavaju češće. Studentski zbor ističe važnost međusobne suradnje studentskih organizacija ponajviše u projektima koji se odnose na studente Sveučilišta u Mostaru.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru ostaje otvoren za konkretne prijedloge i suradnju sa studentskim organizacijama, čiji su predstavnici naglasili važnost podrške i projektima planiranima u budućnosti.

HSPF.info

Komentari

komentara