Održan Simulirani parlament 2014.

10347164_723665827697750_5528356286434091283_nU organizaciji Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je „Simulirani parlament 2014.“, najveći godišnji projekt spomenute studentske udruge. Na simulaciji su sudjelovali studenti iz Mostara i Sarajeva, dok su kolege iz Banja Luke bile spriječene doći zbog angažiranosti studenata oko pomaganja na poplavama pogođenim područjima u Republici Srpskoj.

Ovaj projekt započeo je u srijedu sjednicom dobrodošlice, a sama simulacija na „Zakon od zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece“ održana je danas u velikom amfiteatru (Sokrat) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Studenti su bili podijeljeni u frakcije centar (HSPF/Sveučilište u Mostaru), desnica (SPONA/Univerzitet u Sarajevu), radikalna desnica (Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru), ljevica (HSPF) i ekstremna ljevica (ELSA Mostar).

Uoči same simulacije prof. Milan Sitarski, član stručnog tima IDPI-ja (Institut za društveno-politička pitanja u Mostaru) održao je predavanje i radionicu na temu „Odnosi ideologija i normativnih stavova“.

– Ovogodišnja simulacija ponovno je pokazala raznolikost mišljenja u našem društvu, ali najvažnije i zavidnu kulturu dijaloga studenata političkih znanosti i prava u BiH, kazao je Josip Zelenika, predsjednik HSPF-a.

teh

 

papiri

 

ljevica

Ured za odnose s javnošću HSPF-a

Komentari

komentara