Održana I. redovna sjednica HSPF-a: “Treći hrvatski predsjednik i Hrvati u Bosni i Hercegovini”

22. prosinca 2009. održana je prva tematska sjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma. Na ovoj sjednici se raspravljalo o temi „Treći hrvatski predsjednik i Hrvati u Bosni i Hercegovini.“

 


Nakon usvajanja dnevnog reda izabrani su članovi Vijeća Hrvatskog studentskog politološkog foruma. U Vijeće su po funkciji izabrani Vedran Kožul – predsjednik, Marin Marić i Slaven Zeljko – potpredsjednici, Anita Galić – glavna tajnica. Izborom su u Vijeće još ušli i Stjepan Marić, Toni Galić, Grgo Mandić, Vedran Arapović, Karlo Vrljić i Ante Gašpar.

U tematskom dijelu sjednice napravljena je tajna anketa u kojoj su članovi Foruma izabrali svoja tri glavna favorita za mjesto Predsjednika, dajući im 1, 2 ili 3 boda.

Predstavljeni su dijelovi programa svih 12 kandidata koji se tiču Hrvata u BiH i dijaspori.

Nakon toga su prisutni članovi Foruma dali analizu svakog od predsjedničkih kandidata, te svoje viđenje odnosa kandidata prema položaju Hrvata u BiH.

Na temelju rezultata tajne ankete i nakon argumentirane rasprave zaključeno je da bi za Hrvate u BiH najbolji izbor bio jedan od slijedećih kandidata: Dragan Primorac, Milan Bandić, Miroslav Tuđman, Andrija Hebrang. Također, zaključeno je da bi nastavak politike Stjepana Mesića u velikoj mjeri negativno utjecao na položaj hrvatskog naroda u BiH.

Hrvatski studentski politološki forum je donio odluku da u prvom krugu Predsjedničkih izbora neće sugerirati svome članstvu i javnosti da glasuje za nekog od kandidata, dok će u slučaju održavanja drugog kruga ta odluka ovisiti o tome tko će se naći u drugom krugu.

Predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma Vedran Kožul je u ime Foruma svim članovima, kao i cjelokupnoj javnosti zaželio Sretan Božić te uspješnu novu 2010. godinu.

(HSPF)

 

Komentari

komentara