Održana V. redovita sjednica HSPF-a

U srijedu 9. svibnja 2012., s početkom u 15 sati, u učionici 26. Filozofskog fakulteta, održana je V. redovita sjednica Udruge “Hrvatski studentski politološki forum” u sazivu za akademsku godinu 2011./2012.


 

 

Za ovu sjednicu predložen je sljedeći dnevni red:

– Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prošle IV. sjednice Udruge

– Rasprava na temu: Statut grada Mostara, te pripremanje mogućeg okruglog stola za istu temu

– Pokretanje radionica HSPF-a

– Rasprava oko “izborne nedjelje” odnosno izbora u Srbiji, Francuskoj i Grčkoj

– Tekuća pitanja Udruge

 

Ovaj dnevni red je usvojen jednoglasno od strane prisutnih članova. Kao i zapisnik sa prošle sjednice, koji je je prihvaćen i usvojen bez većih primjedbi.

Nakon toga započela je rasprava o Statutu grada Mostara. Za početak predsjednik HSPF-a, Goran Kutle je iznio neke uvodne napomene vezane uz prijašnje uređenje Grada u 6 općina, zatim napomene uz donošenje i nametanje novog statuta i uređenja grada od strane tadašnjeg visokog predstavnika, Paddyija Ashdowna, 2004. godine. Nakon toga se kratko raspravljalo o samom statutu, gdje su se neki zapitali zašto Mostar mora imati poseban status, za razliku od ostalih gradova?

 

Nakon toga članovi HSPF-a su raspravljali o konceptu mogućeg okruglog stola kojeg bi organizirao HSPF na ovu temu. Zaključeno je da će se za goste izlagače pozivati predstavnici najjačih političkih stranaka u Mostaru, zatim stručni izlagači koji bi s neovisne strane progovorili o ovom pitanju, ali i jedan od zastupnika srpske manjine u Gradskom vijeću Grada Mostara, ali i da treba pokušati pozvati i nekog predstavnika OHR-a. Termin okruglog stola odredit će se naknadno, ali će biti svakako u skorom vremenu.

 

U trećoj točci dnevno reda, razgovarano je o pokretanju radionica HSPF-a koje bi bile namijenjene mladima, a posebno srednjoškolcima. Članovi HSPF-a su iznijeli mnoge zanimljive prijedloge kako bi te radionice trebale izgledati. Ove radionice HSPF će nastojati pokrenuti što prije, barem početkom sljedeće školske godine.

 

Zatim je po dnevnom redu slijedila rasprava o rezultatima izbora u Francuskoj, Srbiji i Grčkoj. Članovi su vodili zanimljive rasprave o svakoj od navedenih zemalja, a najviše su se dotakli izbornih rezultata u Srbiji, te neizvjesne situacije u Grčkoj.

 

Za kraj su bila predviđena tekuća pitanja Udruge, u kojim se između ostalog definirao izgled buduće zastave HSPF-a, dotaknuta su i druga pitanja.

Sjednica je zaključena u 16 sati i 20 minuta.

 

HSPF.info

Komentari

komentara