Održana VI. redovita sjednica HSPF-a

U ponedjeljak, 11. lipnja 2012., u 14 sati, u prostorijama Filozofskog fakulteta, održana je VI. redovita sjednica Udruge “Hrvatski studentski politološki forum” u sazivu za akademsku godinu 2011./2012.


 

 

Za sjednicu je bio predložen sljedeći dnevni red:

 

Razmatranje i usvajanje zapisnika sa prošle V. sjednice Udruge

Aktiviranje HSPF-a oko lokalnih izbora u BiH, u listopadu 2012. godine

Rasprava na temu: Rekonstrukcija vlasti na svim razinama u BiH

Tekuća pitanja Udruge

 

Na sjednici je prisustvovao znatno manji broj članova od uobičajenog broja, odnosno članstva Udruge. Razloga za to je vjerojatno više, prije svega pripreme za ispitne rokove koji su aktualni u ovom mjesecu, zatim i druge obaveze koje su imali neki članovi, a kod nekih je bilo vjerojatno i doze nezainteresiranosti za ovu tematiku. Stoga ostaje žal što na sjednici nije bilo znatno više članova, ali što je tu je.

 

Oni koji su bili na sjednici, točnije njih 13, za početak su razgovarali o aktiviranju Udruge na predstojećim lokalnim izborima u BiH, odnosno o tome što HSPF može učiniti mjesecu rujnu vezano za ove izbore.

 

Za sada je sigurno da će HSPF napraviti jedno temeljito istraživanje među mladima vezano za ove lokalne izbore, te da će nastojati podizati svijest kod ljudi o važnosti izlaska na izbore. Prisutni članovi su iznijeli neke prijedloge o kojima će se još razmišljati, prije svih da se rade istraživanja u pojedinim lokalnim samoupravama o konkretnim problemima u njima, pošto HSPF ima članova iz različitih sredina, takvo nešto bi bilo moguće realizirati. O svemu ovome će biti napravljena jasna strategija preko ljetnih praznika.

 

Veći dio rasprave, članovi su vodili na neke druge teme nevezane uz današnji dnevni red. Razgovaralo se o neaktivizmu mladih, o (ne)kvaliteti studija politologije, o studentskom standardu, o problemima na Sveučilištu, i fakultetima ali i mnogim drugim temama. Vidljivo je da su prisutni članovi dosta ljuti na mnoge probleme, i da nose dosta frustracija. Vjerojatno je tako i među većinom mladih, samo ostaje problem što među nama mladima ostaje uvijek neko “ali” koje nas sprječava da poduzmemo nešto. Članovi su iznosili mnoge zanimljive prijedloge koje bi HSPF kao udruga predočiti u akciju i kako bi mogao zainterisrati i mobilizarati veći broj ljudi. O svim prijedlozima će se dakako još razgovarati, a neke ideje su među prisutnima prepoznate kao dobre, pa će se vjerojatno i realizirati.

 

Ponovljeno je opet da je potreban znatno veći broj tekstova i kolumni članova HSPF-a, koje im upravo omogućuje ovaj portal.

 

Pred kraj članovi su se u kratkim crtama dotakli i rekonstrukcije vlasti u BiH na svim razinama, i opći dojam je da stalno preslagivanje vlasti i političke krize ne mogu dovesti do prosperiteta, ali iznesene su i neke kritike na račun pojedinih stranaka, što građanskih, tako i onih koji nose većinski legitimitet hrvatskog naroda. Neki procjenjuju da na sljedećim izborima može profitirati najviše izbačena SDA-a.

Sjednica je završila u 15 sati 45 minuta.

 

HSPF: Odlučno prema cilju!

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara