Osnovan Odbor za suradnju s HNS-om BiH

hnsOdlukom predsjednika Udruge, 14. svibnja 2014.g. osnovan je Odbor za suradnju s Hrvatskim narodnim saborom Bosne i Hercegovine. Osnovni zadatak novoosnovanog Odbora je uspostavljanje i održavanje suradnje Udruge s tijelima HNS-a BiH. Odbor  će svojim djelovanjem doprinositi konačnom utemeljenju Odjela za mlade Glavnog vijeća HNS-a BiH, kroz suradnju s drugim studentskim organizacijama.

U odnosima s tijelima HNS-a BiH potrebna je odlučnost i volja za svehrvatskim okupljanjem unutar jednog krova. Podržavamo nastojanja za rješavanjem ključnih pitanja koja muče mlade u Bosni i Hercegovini. Želimo učvrstiti međusobne odnose studentskih organizacija koje se okupljaju oko Inicijative za utemeljenjem Odjela za mlade GV HNS-a BiH.

Ističemo da je HSPF jedina stručna studentska organizacija koja je kroz održavanje konzultacija s Ekspertnom skupinom za reformu Ustava Federacije BiH konkretno doprinijela razumijevanju problema i potreba mladih Hrvata, koji se poistovjećuju s patnjama svoga naroda u Bosni i Hercegovini. Osnivanjem Odbora za suradnju s HNS-om BiH formaliziramo težnju za okupljanjem onih organizacija koje svojim djelovanjem žele graditi funkcionalnu državu ravnopravnih naroda, u kojoj se ni jednom narodu neće braniti visoko obrazovanje na vlastitom jeziku na vlastitoj grudi.

Za članove Odbora imenovani su Josip Antičević (predsjednik) te Marko Subašić i Jelena Čevra.

Ured predsjednika HSPF-a

 

Komentari

komentara