Početak akademske godine označio nastavak rada HSPF-a

received_10206707035381099Danas, 1. listopada 2016. godine otpočinje nova akademska 2016./2017. godina, te od današnjega dana izabrani i imenovani dužnosnici Hrvatskog studentskog politološkog foruma otpočinju svoj mandat. S jučerašnjim danom završilo je razdoblje tzv. ljetnog odmora u kojem Skupština HSPF-a ne zasjeda. Slijedi sazivanje prve redovne sjednice te izbor novog predsjednika/ice Skupštine HSPF-a.

„Na današnji dan otpočinjem svoj četvrti i posljednji mandat na čelnom mjestu Hrvatskog studentskog politološkog foruma. Naša putovanja, aktivnosti, humanitarne akcije, istraživanja, četiri simulirana parlamenta svjedoče kako ne možemo zaboraviti koliko smo truda, volje i rada uložili u HSPF. U zadnjoj godini, dat ćemo sve od sebe da zajednički ostvarimo javne tribine i okrugle stolove po strateškim pitanjima, da zajedno s drugim partnerskim organizacijama u Mostaru ne dozvolimo da ideja federalizma, jednakopravnosti padne u zaborav. Članice i članovi HSPF-a djelovat će sinergijski po onim pitanjima za koja pokažu najveći interes unutar naše organizacije. “Mi smo HSPF” postaje “HSPF smo mi”. Ideja ostaje iznad svega. Odlučno prema cilju!“ – poručio je Josip Zelenika, dugogodišnji predsjednik HSPF-a.

Vršitelj dužnosti (v.d.) Tajnika Udruge je Tomislav Soldo. „Iskreno mi je drago što sam postao Tajnik HSPF-a. Nadam se kako ću kroz ovu godinu koja je pred nama, ukoliko mi članovi ukažu povjerenje, obnašati svoje dužnosti svjesno i odgovorno te na taj način pridonijeti daljnjem razvoju naše Udruge.“

„Ne čini se mnogo, ali godina dana u obnašanju funkcije Tajnice u Udruzi HSPF pomogla mi je za stjecanje iskustva koje će mi u budućnosti zasigurno trebati. Zadovoljstvo mi je napisati, iako uz kratak osvrt, da sam bila dio tima ove Udruge koja ima kontinuiranu želju za poticanjem mladih na politološko promišljanje te želju za kreiranjem vlastitih mišljenja i boljeg sutra. Uloge mladih u današnjem društvu trebaju pokazati da naše aktivnosti imaju učinka i ujedno predstavljati obavezu da se radi na izgradnji kako sebe, tako i cjelokupnoga društva. Hrvatski studentski politološki forum to je i pokazao. Ponosna sam što sam dio HSPF-a,“ poručuje Nikolina Šimović, dosadašnja Tajnica HSPF-a.

Novi prvi potpredsjednik HSPF-a je Damir Juka, iz Mostara. „Iznimno sam ponosan i veliko mi je zadovoljstvo povodom mog imenovanja za prvog potpredsjednika HSPF-a. Nastojat ću se što bolje uhodati u već dobar i dugotrajan rad trenutnog vodstva HSPF-a, te svojim radom potruditi se unijeti dodatnu svježinu. Odlučno prema cilju!“

„U ovoj akademskoj godini želimo snažan HSPF, što ćemo postići nastavkom kontinuiranog rada na ispunjenju naših ciljeva. Kako bi ostvarili sve planirane projekte i aktivnosti, nužan će biti predani angažman svih članica i članova Foruma, a u to duboko vjerujem. Posebnu pozornost usmjerit ćemo i na studente nižih godina kako bi oni, u što većem broju, postali članovi HSPF-a,“ istaknuo je drugi potpredsjednik Branimir Galić.

„Bila mi je čast i zadovoljstvo biti potpredsjednicom HSPF-a. Na toj funkciji sam stekla nova znanja, iskustva i upoznala mnoge mlade i perspektivne ljude, kojima će, sigurna sam, HSPF biti od velikog značaja u daljnjem političkom sazrijevanju,“ kazala je dosadašnja potpredsjednica HSPF-a, Virna Zovko.

Poruke novog vodstva su snažne i optimistične, one predstavljaju želju članica i članova Hrvatskog studentskog politološkog foruma, te vjerujemo kako ćemo kohezijom mladih i iskusnih članova ostvariti vrhunske rezultate u godini pred nama. Također, novo vodstvo se zahvalilo dosadašnjim dužnosnicima na njihovom trudu i zalaganju za razvoj Udruge.

HSPF.info

Komentari

komentara