Sestre Iličić postale magistre politologije

mara_mira_ilicicSestre Marija i Mira Iličić, dugogodišnje aktivne članice Udruge “Hrvatski studentski politološki forum”, obranile su diplomske radove na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i postale magistre politologije. Simbolično je što su sestre ujedno i blizanke.

Marija i Mira Iličić rođene su 2. ožujka 1990. godine u Mostaru. Studij Politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru upisale su akademske 2008./2009. godine te su u redovnom roku završile preddiplomski studij, kao i diplomski studij, smjer Međunarodni odnosi i diplomacija.

Sestre Iličić članice su HSPF-a već godinama, u aktivnostima i projektima organizacije su aktivno sudjelovale. Marija Iličić obnašala je funkciju glavne tajnice HSPF-a u akademskoj 2012./2013. godini. MiM Iličić izrazile su želju da ostanu pridružene članice HSPF-a.

Marija Iličić diplomirala je na temu “Nacionalne manjine”, a Mira je napisala diplomski rad na temu “Međunarodne organizacije”. 20. veljače 2014. godine sestrama Iličić ostati će u pamćenju kao zadnji studentski dan, zadnji dan najljepšeg životnog razdoblja.

diplomski_ilicic

U Povjerenstvu za obranu diplomskog rada Mira Iličić sjedili su prof.dr. Ivo Rozić predsjednik Povjerenstva, dekanica Pravnog fakulteta prof.dr. Vesna Kazazić, mentorica i član Povjerenstva, kao i pročelnik Odjela politologije doc.dr. Milan Vego, član Povjerenstva. Nakon kraćeg vijećanja, Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da je Mira Iličić zadovoljila kriterije propisane pravilnicima struke i Sveučilišta, te njen diplomski rad i izlaganje ocijenilo izvrsnim. Ovim činom sestre Iličić ispunile su svoj cilj, ali i očekivanja članova HSPF-a.

Obrani diplomskog rada Mire Iličić nazočio je i Predsjednik HSPF-a, Josip Zelenika, koji je u ime članova politološkog foruma iskazao čestitke na postignutom, te zaželio sestrama Iličić puno uspjeha u njihovom daljnjem akademskom djelovanju.

HSPF.info

Komentari

komentara