Slaven Zeljko: Pozivam sve studente da se uključe u rad Foruma

Nedavno je na Sveučilištu u Mostaru održana Izborna skupština Hrvatskog studentskog politološkog foruma za akademsku godinu 2010./2011. Za predsjednika HSPF-a je izabran Slaven Zeljko, a za potpredsjednike Vedran Kožul i Marin Marić.

 


Novi predsjednik HSPF-a  Slaven Zeljko u razgovoru  s nama pohvalio je svog prethodnika Vedrana Kožula naglasivši kako je pred njim velik zadatak da zadrži stupanj kvalitete kakav je do sada vladao na HSPF-u.

 

 

 

Razgovarala: Matea Bulić I pogled.ba

„Vedran je, naravno uz podršku ostalih, najzaslužniji za uopće postojanje HSPF-a, on ga je praktički podigao na noge, većina inicijativa i prijedloga je dolazila od njega, pa prema tome mogu slobodno reći da nije bilo njega HSPF-a danas ne bi bio ovo što jeste,“ kazao je Zeljko.

U ovoj akademskoj godini rad HSPF-a će se bazirati uglavnom na organiziranju javnih tribina, na kojima će gosti prije svega biti profesori koji se bave politologijom, ali naravno i profesori koji se bave drugim znanostima, sve ovisi od teme koju dogovorimo na Skupštini. Par tribina je već u planu ali o imenima i datumima se još ne može govoriti jer je prerano.

Zeljko se osvrnuo i na (ne)aktivnost studenata.

„Jedan od razloga te pasivnosti je to što je veliki broj njih skeptičan prema svemu. Ali apsolutno svemu, svim akcijama, inicijativama, organizacijama… Oni jednostavno gledaju svoga posla. I tada čujemo onu ” što mi možemo promijeniti kada se sve unaprijed zna ”. Ali ništa ne možemo znati ako ne pokušamo,-izjavio je Zeljko.

Nadodao je kako ga veseli činjenica što veliki broj studenata, prije svega brucoši na politologiji, imaju želju da se uključi u rad HSPF-a. Osim novog predsjednika i potpredsjednike Ured za informiranje i ove godine će voditi Ivan Kraljević (članovi: Marijana Brešić, Matea Bulić, Ivana Leko, Vedran Kožul i Slaven Zeljko), dok je za Voditelja Ureda za odnose s ostalim organizacijama izabran Marinko Šanje; (članovi: Anita Galić i Marina Škobić).

PR menadžer HSPF-a je Igor Bašić, a tehnički direktor Stjepan Marić, dok je zamjenik tehničkog direktora Ivan Kraljević.

Uz Predsjedništvo i Glavnog tajnika, koji po Statutu ulaze automatski, u Vijeće Hrvatskog studentskog politološkog foruma izabrani su: Domagoj Ledić, Ivan Kraljević ), Grgo Mandić, Ante Gašpar, Saša Kulukčija, Goran Kutle i Božana Levarda.

Zeljko je pozvao sve studente da se uključe u rad Hrvatskog studentskog politološkog foruma.

 

Komentari

komentara