U sklopu Dana Studentskog zbora održana 6. (otvorena) sjednica HSPF-a

U četvrtak 22. travnja 2010. godine održana je VI. ujedno i otvorena sjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma. Ova otvorena sjednica ujedno je i jedan od događaja koji se održao u sklopu Dana Studentskog zbora Sveučulišta u Mostaru koji se održavaju u čast desete godišnjice ove krovne studentske organizacije.

 


Na početku ove sjednice na dnevnom redu bila su pitanja vezana za sam rad Foruma. Tako je za PR menadžera HSPF-a izabran Marko Šarić. U sklopu PR tima ustojen je i Ured za informiranje kojeg će voditi Ivan Kraljević.
Za vođu Ureda za suradnju sa Studentskim zborom i ostalim organizacijama izabran je Marin Marić, dok će dužnost tehničkog direktora HSPF-a obnašati Igor Bašić.

U drugom dijelu sjednice raspravljalo se o posjeti predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića BiH, te o njegovoj “isprici”. Bilo je riječi i o pokopu Rasima Delića uz vojne i državne počasti.

Skupština Hrvatskog studentskog politološkog foruma zaključila je da je posjet predsjednika Ive Josipovića Ahmićima i Križančevu selu za svaku pohvalu, ali da je njegova “isprika” za krivu politiku Republike Hrvatske prema BiH nejasna te da nije do kraja jasno kome se i zašto Republika Hrvatska ispričala.

Hrvatski studentski politološki forum također smatra da ni u kojem slučaju nije dopustivo da se osuđeni ratni zločinac pokapa uz najviše vojne i državne počasti kao što je slučaj s nedavno preminulim generalom Armije Republike BiH Rasimom Delićem.
Pitamo se kakvu poruku ovakvi događaji šalju građanima BiH posebice Srbima i Hrvatima te je postavljeno pitanje da li bi se general hrvatske ili srpske nacionalnosti pokopao uz ovakve počasti da je odgovoran za takva ili slična djela?

(Ured za informiranje Hrvatskog studentskog politološkog foruma)

 

Komentari

komentara