Usvojen novi Statut HSPF-a

povijesnasjednicaNa svom 1. izvanrednom zasjedanju u ovoj akademskoj godini, u prepunoj učionici 29 Filozofskog fakulteta u Mostaru, Skupština Hrvatskog studentskog politološkog foruma izglasala je novi Statut Udruge.

Pod predsjedanjem predsjednika Skupštine, bacc.pol. Josipa Antičevića, u ponedjeljak 20. siječnja 2014. godine, održano je izvanredno zasjedanje Skupštine na kojem je velikom većinom glasova usvojen novi Statut Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“.

     » Zelenika: Ovo je povijesna odluka za HSPF

Na početku zasjedanja, prisutnima se obratio Predsjednik Udruge, Josip Zelenika, obrazloživši prijedlog Nacrta Statuta Udruge HSPF-a, kojeg je jednoglasno usvojilo Vijeće Udruge na svojoj sjednici od 15. siječnja 2014. godine. „Vijeće je zaključilo kako je potrebna reforma organizacijske strukture Udruge, smanjenjem administrativnih prepreka, koje su kočile realiziranje projekata i opstruirale dalji razvoj Udruge, došli smo da zajedničkog prijedloga Nacrta novog Statuta, koji je danas pred vama. Uvjereni smo da ćete donijeti povijesnu odluku za HSPF.“ – ističe Zelenika u obrazloženju Nacrta.

     » Zeljko: Podržavamo reformu

U ime osnivača, Skupštini se obratio mag.pol. Slaven Zeljko, koji je pozdravio prijedlog reforme Udruge te predložio 22 amandmana na prijedlog Nacrta novog Statuta. Nakon kraćeg vijećanja, prisutni članovi Vijeća Udruge su jednoglasno prihvatili određene amandmane, te su isti postali dio konačnog prijedloga Nacrta Statuta.

Nakon provedene rasprave, te potvrde Vijeća Udruge, Skupština je pristupila glasovanju o konačnom prijedlogu novog Statuta Udruge, te je s 30 glasova „za“ i četiri „suzdržana“ donijela Odluku o usvajanju novog Statuta Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“.

sjednicaaa

Novim Statutom, odnosno reformom organizacijske strukture ukinuto je Vijeće Udruge, kao i Nadzorni odbor, čije je ovlasti većinom preuzela Skupština. Predsjednik Udruge, zajedno s Potpredsjednicima, postaje nositelj izvršne vlasti.

Uvodi se novo tijelo Udruge – Savjetodavni odbor, koji ima savjetodavnu funkciju, a čine ga osnivači, te bivši članovi Predsjedništva Udruge u svim sazivima, a na čelu kojeg je voditelj kojeg članovi Odbora biraju između sebe. Članovi ovog Odbora su ujedno i članovi Skupštine s pravom glasa, ali bez mogućnosti izbora u druga tijela Udruge.

Predsjednik je najavio i osnivanje drugih tijela. „Unutar Ureda predsjednika će se osnovati Odjeli za međunarodnu suradnju, projekte, znanost, kulturu i nastavu. Alumni klub će ubuduće okupljati bivše članove koji više ne mogu aktivno sudjelovati u radu Udruge. Utemeljit ćemo i Odbor za hrvatsko pitanje u BiH koje će se baviti problematikom položaja hrvatskog naroda u BiH, te pokušati pronaći odgovore na mnoga nedokučiva pitanja.“ – kaže Predsjednik Udruge, Josip Zelenika.

Ured za odnose s javnošću HSPF-a

Komentari

komentara