Virna Zovko nova potpredsjednica HSPF-a

virna_zovko_potpredsjednicaNa izvanrednoj Izbornoj Skupštini Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), koja je održana 4. ožujka 2016. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, izabrana je nova potpredsjednica HSPF-a.

Naime, nakon ostavke potpredsjednika Ivana Crnjca i imenovanju vršiteljice dužnosti (v.d.) potpredsjednice Irene Pinjušić, sazvana je izvanredna Izborna Skupština HSPF-a s ciljem izbora novog potpredsjednika Udruge. U kandidacijskom postupku zaprimljene su dvije kandidature. Sjednica je održana na Filozofskom fakultetu a između kandidata Željka Šilića i Virne Zovko, Skupština je većinom glasova Virnu Zovko izabrala za novu potpredsjednicu HSPF-a.

virna_izborna

“U nešto više od godinu dana članstva u HSPF-u, stekla sam dojam kako je svakom studentu politologije potreban HSPF, potrebna neka vrsta praktičnog korektiva koja će nadomjestiti nedostatak prakse i povezati teoriju koju godinama učimo. Forum treba više energije, snage, jedinstva i dakako, više ideja. Zbog svega htjela sam početi od sebe kandidiravši se za potpredsjednicu,” istaknula je nova potpredsjednica Zovko.

Odgovarajući na pitanja članova Skupštine o planovima, potpredsjednica Zovko je potvrdila težnju vodstva da se u rad Udruge jače uključe svi članovi. “Glavni cilj i jeste ojačati HSPF, a to će se postići upravo većom aktivnošću članova. Kao i svaka udruga, HSPF ima aktivnijih i pasivnijih članova. I sama sam bila jedna od pasivnijih, sve dok nisam odlučila kvalitetnije i konstruktivnije iskoristiti svoje vrijeme. Na isti način na koji sam animirala samu sebe, trebamo nedostatak političke kulture nadomjestiti podizanjem političke svijesti i poticati članove na razmišljanje. HSPF samo zajedno može više, što znači da se trebamo držati u kolektivu i težiti jedinstvu.”

virna_zovko

Podsjećamo, Virna Zovko je upotpunila upražnjeno mjesto potpredsjednika Udruge, uslijed ostavke Ivana Crnjca početkom veljače. Vodstvo HSPF-a čine predsjednik Josip Zelenika i potpredsjednici Branimir Galić i Virna Zovko, te tajnica Nikolina Šimović.

HSPF.info

Komentari

komentara