Aisha Gadafi tužila NATO za ubojstvo kćeri, brata i nećaka

Aisha Gadafi tužila NATO za ubojstvo kćeri, brata i nećakaOdvjetnici Gadafijeve kćeri Aishe jučer su u Parizu i Bruxellesu podnijeli tužbu protiv NATO-a. U tužbi se tvrdi kako su pripadnici NATO-a počinili ratni zločin kada su 30. travnja napali civilni objekt u Tripoliju.


 

Tada je poginuo Gadafijev najmlađi sin Saif al Arab, te troje Gadafijevih unuka u dobi od četiri mjeseca do dvije godine i nekoliko prijatelja obitelji. Dominique Atdjian, jedan od trojice francuskih odvjetnika koji su sastavili tužbu, kazao je kako se tužba podnesena u Bruxellesu odnosi na optužbe za ratni zločin protiv NATO, a ona podnesena u Parizu od suda traži da ‘pronađe, identificira i kazni krivce i njihove pomagače’ koji su 30. travnja sudjelovali u zračnom napadu u kojem su ubijeni Aishina kćer, brat i dvoje nećaka.

 

‘Nema nikakve sumnje da je odluka NATO-a da civilnu zgradu proglasi legitimnom metom ratni zločin’, kazao je nakon podnošenja tužbe odvjetnik Luc Brossollet  te dodao kako je meta napada bila civilna zgrada, a ne vojni objekt ili zgrada u kojoj je bio smješten zapovjedni centar.

Komentari

komentara