Ako laže visoki predstavnik Valentin Inzko, ne laže MP3

Ako laže visoki predstavnik Valentin Inzko, ne laže MP3Da Inzko rijetko kaže što misli (ako uopće razmišlja pored savjetnika sve odreda službenika AID-a, SDP-a …) potvrdio je prošloga tjedna kada je na predavanju u američkom Institutu za mir (USIP)


 

izjavio da će vrlo skoro poništiti svoju raniju suspenziju odluka Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) kojima je legalizirao neustavnu i nelegalnu vlast u Federaciji  BiH.

 

Samo par dana kasnije, dakle ne kao neki naši političari koji su čak i odgovorni pa prije izbora nešto obećavaju a onda sačekaju da prođe koja godinica i sve poreknu, austrijski birokrat na čelu međunarodne zajednice je sve porekao praveći se u najmanju ruku ‘Tošo’.

 

A Tošo je u Washingtonu na predavanju koje je održao 10. svibnja o stanju u BiH u USIP-u, što se može provjeriti na web adresi  http://www.usip.org rekao: „Međunarodna zajednica je poručila kako će sačekati da se uspostavi Dom naroda i tada će dati novo stajalište. I već u petak (13. svibnja) na sjednici Vijeća za provedbu mira razmotrit ćemo ovo u pitanje. I postoji mogućnost da se skoro poništi suspenzija odluke Središnjeg izbornog povjerenstva. Tada ćemo imati mogućnost da federalna Vlada uradi što želi, da zatraži ocjenu Ustavnoga suda. U svakom slučaju ovaj potez kojega sam napravio, bit će povučen“.

 

Poslušajte : http://www.usip.org/newsroom/multimedia/audio/deep-political-crisis-in-b…)

 

To je autentični prijevod austrijskog diplomate koji je oko 100 minuta bio gost u USIP-u te odgovarao na pitanja novinara i diplomata među kojima je bio i zloglasni Robert Berry koji je uveo tzv. Berryeva izborna pravila uoči općih izbora 2000. kada je prvi put Udruženi zločinački pothvat SDP-ove Alijanse krenuo u projekt političke egzekucije Hrvata.

 

I onda je sve to demantirao nadmašujući i svoje političke štićenike u BiH Zlatka Lagumdžiju, Sulejmana Tihića…

 

Evo uostalom što je rekao novinskoj agenciji SRNA u subotu, dakle četiri dana kasnije  14. svibnja.

 

“Trenutačno od povlačenja odluke nema ništa, a o tome što su rekli briselski izvori ne znam ništa. Ne razumijem tko je rekao da ću to učiniti, jer iz Brisela sa mnom o ovom pitanju niko nije razgovarao”, rekao je Inzko.

P

ametnome čovjeku dosta. Inzka pod hitno treba poslati u mirovinu, što je s obzirom na zaborav posve opravdano,  a napose zato što je generirao nove opasne nesporazume u Federaciji u interesu Baščaršije.

I nastavlja ih producirati. Posebice zbog toga što je upravo u Washingtonu rekao. A to prevedeno znači da će podržavati nelegalnu vlast i kada skine odluku SIP-a, SDP-ovu pučističku vlast će smatrati posve legalnom. (K.M./ Dnevnik.ba)

Komentari

komentara