Al Qaida poziva muslimane sa Zapada na džihad

Al Qaida poziva muslimane sa Zapada na džihadTeroristička mreža Al Qaida objavila je novu videosnimku, načinjenu nakon smrti Osame bin Ladena. Na toj snimci se muslimane koji žive na Zapadu poziva na džihad ‘na neprijateljskom teritoriju’,


izvijestilo je u petak američko središte za praćenje islamističkih internetskih stranica (SITE).

 

Snimka, koja ima dva dijela, traje ukupno sat i četrdesetak minuta. Na snimci se svojim porukama obraćaju, među ostalima, Ajman al-Zavahiri, jedan od čelnika Al Qaide i Amerikanac Adam Gadahn, glasnogovornik mreže. Muslimani na Zapadu su ‘najprikladniji za presudnu ulogu u džihadu protiv cionista i križara’, rekao je Gadahn na engleskom, a prenosi SITE.

 

Muslimani u Sjedinjenim Državama mogu u trgovinama, kao i bilo tko drugi, lako nabaviti automatsko oružje a da ne moraju predočiti osobnu iskaznicu, istaknuo je Gadahn.

 

‘Bitno je da oslabimo želju naših kukavičkih neprijatelja za ratovanjem tako što ćemo napadati utjecajne javne osobe u cionističkim i križarskim medijima, vladama i gospodarstvima’, dodaje. Kako navodi SITE, snimku pod nazivom ‘Odgovorni ste samo za sebe’ načinio je As-Sahab, odjel Al Qaide za medije. (Hina)

Komentari

komentara