Bajić traži uhićenje Čehoka: Uskok pretražuje stan i ured varaždinskog gradonačelnika

Bajić traži uhićenje Čehoka: Uskok pretražuje stan i ured varaždinskog gradonačelnikaMandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je skinulo saborski imunitet zastupniku Ivanu Čehoku. Na popodnevnoj sjednici Sabora očekuje se da će se odluka potvrditi.


 

Uskok i DORH traže da se Čehok uhiti i to zbog “zloporabe ovlasti položaja i ovlasti”. U zahtjevu Saboru stajalo je da se izda odobrenje za “lišenje slobode, određivanje pritvora i istražnog zatvora”. Kako stoji u zahtjevu DORH-a i Uskoka koji je stigao u Sabor, Čehoka se tereti za udruživanje zbog počinjena kaznena djela te čak tri djela zloporabe ovlasti i položaja, prenosi index.hr.

 

Prema informacijama Indexa traži se lišavanje slobode Ivana Čehoka zbog opasnosti da se kazneno djelo ponovi. Također DORH sumnja da je  pogodovanjem tvrtkama u vlasništvu Davora Patafte, Čehok oštetio gradski proračun za 29 milijuna kuna.

 

Kako doznajemo, policija je pokazala interes za poslove tvrtke VIS kojima je omogućen monopolistički položaj na području zbrinjavanja komunalnog otpada u Varaždinu na štetu komunalne tvrtkom Varkom. O spornim poslovima Čehoka i Davora Patafte Index je prvi pisao u veljači prošle godine. Tada su oba aktera opovrgnuli da je bilo što mutno u poslu.

 

Kako javlja evrazdin.hr nakon odluke mandatno-imunitetnog povjerenstva Čehok je iz svoje kuće ispraćen od pravosudnih djelatnika, koji su nosili i kutije, te su se krenuli prema Gradskoj vijećnici.

 

“To je samo pretraga, to su samo one poznate stare stvari i sve je bilo korektno”, rekao je Čehok okupljenim novinarima.  Čehok je trenutno s predstavnicima pravosudne policije u Gradskoj vijećnici.

Komentari

komentara