Berlusconi: Budem li osuđen, odakle mi novac za odštetu

Berlusconi: Budem li osuđen, odakle mi novac za odštetuBudu li me suci osudili, morat ću platiti hrpu novca Carlu de Benedettiju, povjerio se svojim prijateljima talijanski premijer Silvio Berlusconi. Riječ je o procesu Mondadori, u kojem je Berlusconi optužen da je u utrci s poduzetnikom De Benedettijem za kupnju te izdavačke kuće podmitio suce i tako nelegalno


 

postao većinski vlasnik Mondadorija, na čelu kojeg je sada njegova kći Marina. Berlusconi je taj svoj strah povjerio prijateljima na pogrebu senatora njegove stranke Romana Cominciolija u bazilici di Sant’Ambrogio u Milanu. – Budem li osuđen, morat ću platiti De Benedettiju 2500 milijardi lira (1,29 milijardi eura), a odakle mi ta hrpa novca – požalio se Berlusconi.

To je jedan od procesa koji se trenutačno vode protiv premijera, a prethodno su već osuđeni suci koji su primali mito od Berlusconijevih ljudi. Drugi je proces David Mills, nazvan po engleskom odvjetniku koji je osuđen (ali je presuda zastarjela) da je 1999. primio 600.000 dolara od Berlusconija da bi lažno svjedočio.

Berlusconijevi odvjetnik Piero Longo najavio je da će premijer doći na taj proces u subotu. Treći proces, koji je za širu javnost zanimljiv zbog djevojaka koje su pozivane na Berlusconijeve zabave, nazvan je Ruby po marokanskoj djevojci koja je bila maloljetna, a sudjelovala je na zabavama. Četvrti proces, pod nazivom Mediatrade, vodi se zbog lažnog prikazivanja iznosa u kupoprodaji filmskih prava i stvaranja crnih fondova.

Berlusconi je na četiri procesa bio u sudnici ukupno pet puta u 40 dana. Posljednji put bio je u sudnici 17. svibnja ove godine. Na referendumu održanom u nedjelju i ponedjeljak Talijani su ukinuli zakon o opravdanom izostanku premijera s procesa pa bi sada Berlusconi trebao biti češće u sudnici.

 

Komentari

komentara