Dr. sc. Mile Lasić: Potpora Martinu Ragužu u anketama je privid koji forsiraju krugovi koji pripremaju novu platformu

mile-lasicNema promjene paradigme, izbori se odvijaju u znaku nadbijanja, diskriminacije, majoriziranja, nema nikakve promjene političke kulture, izbori se odvijaju po starom diskriminatorskom izbornom zakonu. Nema ljudi koji razmišljaju o pravljenju političkih blokova bilo kojega spektra – desnoga, lijevoga ili liberalnoga. O tome nitko ne razgovara, nego računa po starom ćemo dok magare jednostavno ne lipsa – kazao je dr. sc. Mile Lasić komentirajući dosadašnji tijek predizborne kampanje u BiH gostujući u emisiji FACE TV-a.

Ako pogledate plakate, izjave, predizborne parole, vidjet ćete da se ništa nije dogodilo u svijesti BH političara. Nisu čak ni zabrinuti da bi ih mogla susresti nesreća. Recimo ako se država nađe u izolaciji, ili kako se čuju glasovi da će komercijalne banke uskoro otkazati financiranje preskupih vlasti putem komercijalnih kredita. Svi su razlozi tu da bi trebali zabrinuti ali oni to ne pokazuju nego svi trče u vlast – prosuđuje dr. sc. Lasić, dodajući kako je očito da mnogi žele najlagodniju i najbolje plaćenu profesiju u zemlji.

Političku malodobnost hrvatskog naroda u BiH potpomogli Sarajevo i Banja Luka

Trenutni položaj hrvatskog naroda u BiH ocijenio je svojevrsnom političkom malodobnosti.

– To što danas Hrvati u BiH imaju govori o njihovoj političkoj malodobnosti kojoj su pripomogli Sarajevo i Banja Luka – poručio je prof. Lasić.

Osobno mu se sviđa predizborna priča koju priča Martin Raguž ali se boji da ta priča nailazi na slijepe uši većine Hrvata u BiH, navodeći kako Raguža ne razumije niti njegova najbliža rodbina.

– Postoji privid njegovog sjajnog stajanja u političkim anketama koje forsiraju određeni krugovi vjerojatno pripremajući novu platformu i neku novu igru. Ovo sam u vrlo prijateljskom tonu priopćio jednom listu, nakon čega se Martin Raguž našao vrlo uvrijeđen – ističe Lasić.

Zagovara suradnju srodnih ili istih političkih opcija prelazeći u tome nacionalnu i entitetsku granicu.

– Niti jedna nova platforma ne može u danom ambijentu poroditi ništa dobro. Na dobar odjek bi mogla naići jedino ideja pravljenja desnog, lijevog i liberalnog političkog centra koja podrazumijeva suradnju srodnih ili istih političkih opcija prelazeći u tome nacionalnu i entitetsku granicu. Sve ostalo je već viđeno i ne treba to raditi – poručio je prof. Lasić.

Smatra da bi još četiri godine eksperimentiranja s nekakvom novom platformom dovelo do potpunog kaosa u BiH.

– Ako netko od pametnih koji o ovome odlučuju ovo sluša ja bih ga zamolio kao Boga da nam ne priušti još četiri godine ovoga što sada imamo – zaključio je Lasić, istaknuvši da bi u tom slučaju BiH završila u još većem kaosu od ovoga koji trenutačno imamo.

HSPF.info

Komentari

komentara